Rugbrødsboller

Den lækre opskrift på grove, nærmest rugbrødsagtige boller, er super lækker. Den egner sig rigtig godt som en morgenmadsbolle, eller til madpakken. Den er utrolig dejligt mættende, og jeg har lavet dem næsten lige så længe som vi har været på KISS-kost her hjemme.

Ingredienser ( Ca. 16 stk.):

  • 50 g. Gær
  • 2 1/2 dl. Kefir
  • 5 dl. Vand
  • 2 tsk. Havsalt
  • 300 g. Koldvalsede Byggryn
  • 500 g. Groft rugmel
  • 1 Revet Æble (jeg bruger Grammy Smith)
  • 8 g. Steviasød
  • 2 spsk. Rapsolie

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i kefir og vand. Tilsæt salt, byggryn og 200 g. rugmel. Rør dejen godt sammen, og lad den hæve i 1 1/2 time.

Skræl æblet, skær kærnehuset fra, og riv det på et rivejern. Tilsæt det revet æble til dejen. Tilføj her efter steviasød, rapsolie samt det resterende rugmel. Lad dejen efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader!

Rør dejen igennem, og sæt bollerne på bagepladen, med en ske. Lad bollerne efterhæve en sidste gang, i 15 minutter.

Bag bollerne i den forvarmet ovn, i 35-40 minutter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *