En følelsesmæssig oplevelse med hetha-yoga

Hen over vinteren har jeg, som nævn, forsøgt mig med en hel del forskellig trænin. En af de ting jeg har kastet mig over er yoga. Jeg prøvede yoga for første gang, for omkring 8 år siden, men besluttede hurtigt at det ikke var noget for mig. Det gik simpelthen for langsom, og det have jeg ikke tålmodighed til den gang. Siden da har jeg prøvet en gang mere, med samme resultat.

I forbindelse med at polestudiet i Slagelse lukkede ned, prøvede jeg igen. Denne gang sammen med en veninde fra polestudiet. Vi kastede os over en hatha yoga time i Slagelse, og denne gang var min oplevelse lidt anderledes.

Hetha yoga er måske den mest udbredte form for yoga, i den vestlige verden. Navnet hetha yoga er en grundlæggende betegnelse for den fysiske del af yoga – det vil sige yogastillinger, og åndedrætsøvelser. Der er altså en bred betegnelse, der dækker over mange retninger og yogaformer som for eksempel astanga-yoga, iyengar-yoga og power-yoga. Fælles for de forskellige former for hatha yoga er, at de ofte har fokus på at lave én øvelse af gangen, hvor stillinger forløber i et flow som i astanga yoga og flow yoga.

Der er altså tale om en yogaform der foregår stille og roligt, med pauser mellem stillingerne. Der er tid til fokus på, at udfører hver enkelt stilling korrekt og på ens eget niveau. Jeg var derfor også meget skæptisk da jeg mødte op, da det jo var det langsomme tempo der var problemet sidst, men jeg havde besluttet mig for at prøve at være positiv og åben for en ny oplevelse.

Min oplevelse af yogaen denne gang, var at det var rat at sætte tempoet lidt ned, og mærke efter hvad der skete inde i mig. At fokusere på min vejrtrækningen, og mine bevægelser. Måske er det fordi jeg er blevet ældre, og har fået lidt mere ro på mig selv, og måske er det noget andet der ligger til grunde for det. Det ved jeg ikke. Men jeg oplevede, at jeg ramte noget dybt inde i mig selv. Det var som om at den næsten teapøvtiske og metatations agtige måde at arbejde på igennem yogaen, vækkede noget i mig. Der væltede pludselig en masse følelser op i mig, som jeg havde forsøgt at ligge låg på i lang tid. Følelser der er opstået i forbindelse med de seneste års kamp, og frustrationer over at være i fertilitetsbehandling, og ikke kunne få opfyldt sit aller største ønske her i livet. Derfor blev den sidste del af træningen svær for mig at nyde, og det handle mere om at forsøge ikke at græde i et rum fyldt med fremmede, end det handlede om at lave yoga.

Jeg gik selvfølgelig hjem og tænkte lidt over min oplevelse, samt vendte den med min mad, men en ting var sikkert. Jeg skulle IKKE tilbage i det rum, for er der noget jeg ikke har lyst til, så er det at føle mig SÅ sårbar og ked af det, et fremmed sted, med fremmede mennesker. Men jeg ville egentlig gerne fortsætte med yoga, og måske den vej igennem bearbejde nogle af de følelser jeg havde mærket komme boblende til overfladen. Jeg begyndte derfor at surfe lidt rundt på nettet for at se hvad der var af muligheder, men intet fangede rigtig min opmærksomhed.

En dag da jeg sad og scrolede afsted på facebook, som man jo gør ind i mellem, faldt jeg over “yoga burn”. Et fitness- og livsstils forbedrings websted, designet og skabt af Zoe Bray-Cotton. I samarbejde med teamet af Digital Health Solutions Inc fitness-specialister har Zoe udnyttet hendes 10 års erfaring inden for personlig træning og yoga-undervisning, til at skabe en række unikke yoga-fitness-programmer.

Det første der fangede min interesse var, at nogle af programmerne faktisk var lidt mere “fast paced” og udfordrende, med fokus på at styrke og tone musklerne. Det næste jeg heftede mig ved, var at alle træningspassene kun varede 15 minutter, og derfor nemt kunne passes ind i en travl hverdag. Sidste men ikke mindst, blev man tilbudt det der hed “yoga burn monthly”, hvor man i seks månede vil blive introduceret for en ny form for yoga hver måned. Det var altså en god mulighed for at prøve nogle forskellige former for yoga, og finde ud af hvilken type yoga jeg selv foretrækker. Derfor endte jeg med, efter flere dages overvejelser, at købe flere af programmerne.

Først og fremmest valgte jeg at købe yoga burn monthly, da hele pointen for mig, er at prøve nogle forskellige former for yoga, og finde det der virker for mig. Derudover har jeg købt “yoga burn total body Challenge” og “yoga burn booty Challenge”, da jeg simpelthen ikke kan stå for en god udfordring. 😜

Ind til videre har jeg gennemført både “yoga burn total body Challenge” og “yoga burn booty Challenge”, og jeg kan næsten ikke vente med at se hvad det næste halve år kommer til at byde på af yoga oplevelser. Jeg vil selvfølgelig løbende holde jer opdateret på mine yogaopleveleser, og allerede i næste uge har jeg planlagt et blogindlæg omhandlende “yoga burn total body Challenge”. 😉

I mellemtiden vil jeg rigtig gerne høre fra dig! Hvad er dine erfaringer med Yoga, og er der noget du særligt vil anbefale til os andre? ❤️🙏🏻

Find mine blogindlæg om Yoga burn Programmerne her:

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.