Go High, or Go Home!

Sidste søndag, var jeg en tur med min mand, hans mor og hans søster, en tur til julemarked på kragerup gods. Som nogen måske ved, er der på kragerup gods mulighed for at prøve “Go High”. Hvis man ikke ved hvad “Go High” er, kan jeg fortælle at det er en klatrepark, beliggende i trætoppene, som byder på en masse forskellige udfordringer, og svævebaner. I forbindelse med julemarkedet var prisen for en tur i trætoppene sat ned til halv pris, så vi kunne selvfølgelig ikke modstå fristelsen til at prøve. Det betød også at vi (min mand, hans søster og jeg) ikke fik set ret meget julemarked. Hvad selve julemarkedet bød på, kan jeg derfor ikke fortælle så meget om. Til gengæld kan jeg fortælle om vores oplevelser oppe i trætoppene.

Om selve klatreparken

Klatreparken på kragerup gods, er Danmarks første klatrepark, og også en af de mest udfordrende på Sjælland. Den er cirka 6 kilometer lang og består af 8 forskellige baner, med forskellige sværhedsgrader. Klatreparken højeste punkt, er 28 meter højt og indeholder i alt 36 svævebaner. Den længste svævebane, som også er Danmarks længste svævebane, er 408 meter og ligge i 25 meters højde. Sammenlægger man alle 36 svævebanerne, er der i alt 3.500 meter svævebane.

Banerne skal tages i en bestemt rækkefølge, for at sikre, at man kan de ting man skal, før man går videre til det næste. Det betyder også, at hvis man vil nå at komme igennem den sværeste bane, kan det være en god ide at komme tidligt. Det skyldes at hver bane tager lidt tid at komme igennem, plus at der kan være brug for en lille pause mellem banerne, så man kan nå at samle kræfter. Da vi først ankom til kragerup gods hen af eftermiddagen, nåede vi desværre ikke den svære bane.

Vores oplevelse i trætoppene

Som sagt, skal banerne tages i rækkefølge, og det aller første man skal igennem, er en prøve bane. Her forklare instruktøren alt omkring sikkerhed på banen, og hvordan man betjener det udstyr man har fået udleveret. For at være helt ærlig, følte jeg mig en smule overvældet allerede her. Ikke fordi jeg var bange for at skulle op i træerne, eller fordi jeg var bange for ikke at kunne komme igennem forhindringerne. Det jeg bekymrede mig om, var om jeg nu også kunne huske alle de informationer jeg fik. Jeg var bange for at jeg skulle glemme noget vigtigt, og komme til skade på banen. I sidste ende, drejede det sig jo om min sikkerhed oppe i træerne. Det viste sig dog, da vi først kom i gang, at det alligevel ikke var så svært.

Efter lidt træning på de nemme baner, gik vi op på en af de lidt sværere. For at være mere præcis, det der hedder den mørkeblå bane. En udfordrende og teknisk bane, der ligger i 8-15 meters højde og indeholder en svævebane på 260 meter. Personligt syntes jeg at det var rigtig sjovt at udfordre mig selv oppe i trætoppene. Nu er det selvfølgelig heller ikke en hemmelighed, at jeg faktisk godt kan lide at udfordre mig selv. Derudover er jeg også enormt stædig, så når jeg har sat mig noget for, så gennemføre jeg det.

I alt var vi ude og klatre i hele 3 timer, men hvis vi havde haft mere tid, ville jeg gerne have været oppe på den røde bane. Den røde bane skulle være den sværeste bane de har, og jeg ville elske at gennemføre den. Det må desværre vente til en anden gang, men en ting er sikkert. Jeg kommer helt sikkert tilbage til Kragerup gods, for at prøve kræfter med Go High igen.

Har du selv prøvet kræfter med Go High, så vil jeg rigtig gerne høre om din oplevelse i kommentarfeltet her under.

Rigtig god Søndag der ude! 🙏🏻❤️

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.