Juli: sol, sommer og afslapning

Den seneste måned, har der været lidt stille her på bloggen. Det skyldes, at jeg, som de fleste andre, har holdt ferie. For at få det mest optimale ud af min ferie, besluttede jeg mig for at holde ferie fra ALT, også bloggen. Jeg havde brug for kun at fokusere på mig selv, og mine behov. Ikke mindst havde jeg brug for, at bruge så meget tid som muligt sammen med min mand. Nogle gange er man bare nød til at lave ingen ting, for at finde ind til kærnen i en selv igen.

Hvis du er på udkig efter et blogindlæg omhandlende kost og motion, er det derfor ikke dennes måneds highlights du skal læse. I stedet vil jeg råde dig til at læse eller genlæse nogle af mine andre indlæg, eller komme tilbage i næste uge. Til sidst i dette indlæg, kan du også læse lidt om hvad jeg har tænkt mig at skrive om i den næste måned.

Oplevelsesmaraton i nordjylland

I sidste uge smed jeg et blogindlæg op, om vores lille miniferie til Jylland. Her oplevede vi selvfølgelig en masse ting, og det at starte ferien med at komme lidt væk fra det hele, gjorde noget rigtig godt for os. Efter som jeg allerede har skrevet om hvad vi lavede i Jylland, vil jeg ikke bruger mere tid på det, i dette indlæg. Du kan læse, eller genlæse, sidste uges blogindlæg HER!

En god start

Juli måned startede rigtig godt ud, med vores 4 års bryllupsdag, eller blomsterbryllup som det også hedder. Det blev fejret stille og roligt, med en tur i biografen. Vi udvekslede ikke gaver, men til gengæld har vi så også købt ny bil, da vi havde brug for bil nr 2. Vi har købt en Dacia Logan mcv techrode, som også er den vi kørte til jylland i.

Nye sjove projekter

Med al den ekstra tid en ferie byder på, er det jo et perfekt tidspunk at starte nye sjove projekter og hobbyer op.

Lige inden ferien gik i gang, satte jeg et lille 49 liters akvarie op på vores badeværelse. Jeg har altid været fascineret af vand og fisk, og har længe ønsket mig at starte et akvarie op. Så nu skulle det altså være. Ved at sætte akvariet op inden ferie, kunne være klart til at tilføje fisk når vi kom hjem fra Jylland. Da vi kom hjem kørte jeg afsted efter en kampfisk, som efter min mening er en utrolig flot fisk. Det skulle også være en rigtig god begynder fisk. En uges tid senere tilføjede jeg også en ancistrus red malle samt 10 blue dream rejer. De er alle sammen faldet godt til, og jeg er virkelig stolt af mit lille projekt. Der er heller ikke noget mere afslappende, end at side og kigge på sit akvarie. Planterne er i akvariet er også alle levende planter.

Jeg har aldrig haft specielt grønne fingre, men nu hvor jeg har fået akvarie, så kommer jeg jo til at stå med en masse ekstra vand når jeg skifter vand i akvariet. Jeg syntes jo det er lidt spild at smide vand ud, så derfor fik jeg lyst til også at forsøge mig med en masse stueplanter. Noget jeg ellers ikke rigtig har haft i mit hjem, da jeg altid får dræbt dem. Men jeg smuttede altså ned til den lokale blomsterhandler, og fik mig nogle gode begynderplanter. Jeg er spændt på at se hvor længe det holder, men der er nu noget hyggeligt over at gå og holde øje med alle planterne, og mærke efter i potterne hvornår de skal have vand. 😂

Jeg har endda også begivet mig ud i at lave et lille forsøg med et par langstilkede roser. Forsøget går i al sin enkelthed ud på, at man ved at stikke dem ned i en kartoffel, skulle kunne få dem til at slå rødder, og vokse igen. Det er ikke fordi jeg har de helt store forventninger til det, men det skal da blive sjovt at se hvad der sker. 😊

Kort sagt har jeg altså forsøgt at starte nogle hobbyer op, som forhåbenligt kan være lidt stressdæmpende for mig på sigt. Ind til videre går det rigtig godt. Jeg startede på arbejde i mandags, og jeg har nydt at komme hjem til mine fisk og mine planter. Der har heller ikke været nogle problemer med at holde Vores kat Liana væk fra planterne. Det var jeg ellers lidt bekymret for, men faktisk virker hun temmelig ligeglad. Akvariet er dog en helt anden snak. Så sent som i Torsdags måtte hun en tur i akvariet, og der var en frygtelig masse vand over det hele. Heldigvis var der ingen fisk der kom noget til, og Liana har forhåbentligt fået sig en lærestreg.

Kost og træning i ferien

I ferien har jeg fortsat min sunde livsstil, og spist som jeg gør i hverdagen. Dog har der været et par udskejelser/cheats under vejs. Med det mener jeg, at jeg i løbet af de 3 uger har spist to is, drukket to glas vin og omkring 3 somersby, fået en varm kartoffel til maden og spist fish and Chips i Skagen. Det syntes jeg også at der skal være plads til, og specielt når man har ferie. Det vigtige er at man ikke overdriver, og tror at man fuldstændig kan glemme al sin sunde fornuft der hjemme, mens man holder ferie.

Jeg elsker faktisk min livsstil, og det den gør ved min krop, og derfor har der heller ikke været grund til at holde ferie fra den. Jeg føler heller ikke at jeg har holdt igen. Jeg har derimod spist hvad jeg har haft lyst til, når jeg har haft lyst til det. Jeg ved hvad den forkerte mad gør ved mig, og hvor ubehageligt jeg kan have det i min krop når jeg har spist noget forkert, så for mig har det givet rigtig god mening at holde mig til det sunde, og spise mig mæt i grøntsager. Også i min ferie!

Hvad angår træning i ferien, så har jeg faktisk skruet lidt ned. Bevares jeg har da trænet, men ikke I det omfang som jeg ellers har gjort. Det har været rigtig godt for min skulder at få den ro den har fået i ferien, og jeg føler at jeg langsomt er ved at komme tilbage til det niveau jeg havde inden min skade. Det har også betydet at jeg har kunne give mig lidt ekstra til pole træningen. Selvfølgelig er der stadig ting jeg ikke helt kan, men det går bestemt frem af.

Ved at tænke på den her måde omkring min livsstil og min kost, har jeg formået hverken at tabe mig eller tage på. Og så endda uden at føle at jeg har holdt igen. Det er ikke fordi jeg skal side her og være spille hellig at jeg skriver det, men jeg syntes det er et rigtig godt eksempel på hvor lang man kan komme ved at skabe sig en livsstil som man elsker.

Planer for næste måned.

I den kommende måned, har jeg tænkt mig at det blandt andet skal handle lidt om smidighed i hoften. Jeg vil komme med mine bud på nogle lækre øvelser, som åbner op i hoften, og giver bedre bevægelighed.

Derudover er vores dejlig Golden retriver Balder, nu blevet så gammel, at vi har fået grønt lyst fra dyrlægen til at jeg kan begynde at løbe med ham. Jeg skal derfor til at træne ham i at løbe, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. Så mon ikke jeg også skriver lidt om det. 😜

Hvad det ellers kommer til at handle om, har jeg ikke helt besluttet mig for endnu, men jeg har et par idéer i banken. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ordenligt i gang igen, her efter ferien, og håber at du har lyst til fortsat at læse med! ☀️🙏🏻

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.