Når oprydning føre til selvforkælelse

For omring en måned siden, skrev jeg et blogindlæg om oprydning. Jeg skrev blandt andet, at jeg i løbet af det næste halve år, ville lave en gennemgribende oprydning i vores hjem. Som metode til at komme igennem al mit rod, valgte jeg Marie Kondo, og havde derfor købt hendes bog “magisk oprydning”. Nu er den første måned allerede gået, og selv om jeg langt fra er færdig, begynder jeg allerede at mærke en forandring i min hverdag.

Du kan læse eller genlæse mit tidligere blogindlæg om oprydning HER!

Som det første, kastede jeg mig jo over mit klædeskab, og fik smidt en masse tøj ud. Da jeg så resultatet af mine anstrengelser blev jeg først glad. Mit skab var ryddeligt, og jeg kunne se hvad jeg havde. Dernæst blev jeg grebet af panik. Hvad nu hvis jeg ikke havde tøj nok, eller jeg fortrød. Jeg havde jo alligevel smidt lidt over halvdelen af mit tøj ud. Det har dog vist sig, at jeg har rigeligt tøj, og nu hvor jeg kan se hvad jeg har, er det blevet så meget nemmere at finde jeg gerne vil have på.

Som nummer to på listen, kastede jeg mig over bøger og papir. Det var enormt overvældende at finde ud af hvor meget jeg egentlig havde i den kategori. Under oprydningen af denne kategori, skete der noget med mig. Jeg endte med at smide AL papir ud. Jeg havde en masse liggende fra uddannelser, men også breve og andre mere personlige ting. Fælles for alle disse papirer var, at det hørte til i fortiden. Det var dokumenter og breve jeg ikke har kigget på i flere år, og som ikke vækkede nogen glæde i mig, da jeg tog dem frem fra gemmerne. I det øjeblik jeg smed dem ud, var det som om noget vægt blev løftet af mine skuldre.

Lidt det samme oplevede jeg med mine bøger. Jeg har selvfølgelig samlet en hel del bøger gennem tiden. De fleste bøger har jeg selvfølgelig anskaffet i forbindelse med min uddannelse. Dernæst havde jeg enormt mange kogebøger. Udover disse to kategorier, havde jeg en masse blandet af alt muligt. Bøger jeg har erhvervet på forskellig vis. Da jeg sorterede alle disse bøger, fik jeg en fornemmelse for hvad der betyder noget for mig, og hvad jeg ikke længer har brug for. Helt precist hvad det betyder, og hvad jeg er nået frem til, er jeg dog stadig ikke helt klar til at dele endnu, da jeg stadig er ved at bearbejde det. Men jeg har også stadig 5 måneders oprydning foran mig, og meget kan nå at ske.

Det næste jeg kastede mig over, var mine hygiejne sager, kremer og smykker. Igen blev der smidt helt vildt meget ud, og jeg blev overrasket over hvor meget jeg havde fået samlet sammen. Da jeg havde fået sat det hele i system, og lagt det på plads på badeværelset, var det første jeg gjorde, at ligge en ansigtsmaske, og kræse lidt om mig selv. Siden da er det blevet til endnu mere forkælelse, og jeg er pludselig begyndt at bruge de produkter jeg har liggende.

I øjeblikket er jeg i gang med at rydde op i køkkenet, og også her er der røget meget ud. De fleste madvare er sat i system, og det er allerede blevet en del nemmer at lave mad. Der er dog stadig et stykke veje endnu.

På det sidste er jeg gået lidt i stå med oprydningen. Ikke fordi jeg ikke gerne vil fortsætte, men september måned har været helt enormt travl. Ikke mindst på grund af mit nye job som instruktør i House of Pole. Her ud over, er min mand og jeg kommet i gang med vores behandling igen, efter en pause, grundet travlhed på klinikken. Det gør selvfølgelig også, at ens tanker er lidt andre steder. Derfor har jeg også været rigtig glad for den mængde oprydning jeg rent faktisk har nået. Ikke nok med, at det har gjort hverdagen nemmer, i det jeg kan finde mine ting. Det har også ført til at jeg forkæler mig selv mere. Det har jeg virkelig trængt til.

Man kan altså roligt sige, at oprydningen ind til videre har været godt for mig. Jeg kan derfor kun anbefale det, og jeg ser enormt meget frem til at komme videre med min oprydning.

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.