Chokoladebrownie (Glutenfri)

Denne chokoladebrownie smager fuldstændig som almindelig chokoladebrownie, og folk bliver ofte overrasket når jeg fortæller hvad den er lavet af. Af samme årsag er det også blevet min yndlings medbringnings kage, til devers sammenkomster osv.. ❤️

Ingredienser (4 Pers.):

  • 150 g Sorte Bønner (kogte eller fra dåse)
  • 20 g Proteinpulver med chokoladesmag
  • 100 g Æggehvider
  • 50 g Kokosmælk
  • 65 g Sukrin
  • 10 g ren rå Kakaopulver
  • 1 knsp Salt
  • 1/2 tsk Natron
  • 30 g usaltet smør
  • 25 g mørk chokolade (85%)
  • 20 g Kakaonibs

Pynt:

  • 10 g mørk chokolade (85%)
  • 20 g groft kokosmel

Fremgangsmåde:

Skyl bønnerne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Kom dem i en skål, med de øvrige ingredienser, med undtagelse af smør, chokolade og kakaonibs.

Smelt smør og mørk chokolade, og hæld det i skålen med de øvrige ingredienser. Blend massen helt lind, med en stavblender, til der ikke er nogen klumper. Bland til sidst kakonibs i, og hæld dejen over i en brownieform eller et ildfast fad, foret med bagepapir.

Bag kagen ved 160 grader, i midte af ovnen, i ca. 30 minutter. Træk at den er færdig, med en strikkepinde eller en gaffel. Tag kagen ud af ovnen, når den har opnået den ønskede konsistens.

Smelt lidt chokolade, og held over som pynt. Alternativ kan du smelte chokoladen på den varme kage, ved blot at køre chokoladen rundt på overfladen. Drys kokosmel over, og stil kagen til afkøling.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.