Digestiv kiks wannabe

På det seneste har jeg virkelig savnet digestive kiks, så derfor var jeg jo nød til at eksperimentere lidt med et par opskrifter. Hvad angår smag, var den her opskrift det tætteste jeg kunne komme en rigtig digestive kiks, men eller minder den nok mest om en småkage. Måske dette skyldes mit valg af mel, det er jeg ikke helt sikker på, men jeg har overvejet at prøve at bage dem med kikærtemel i stedet for kamutmel.

Ingredienser (Ca. 20 stk.):

  • 30 g hamp frø
  • 50 g solsikkekærner
  • 100 g kamutmel
  • 70 g sukrin gold
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g usaltet smør
  • 3 spsk mælk

Fremgangsmåde:

Start med at male hampfrø og solsikkekærner til mel i en blænder, eller med en minihakker. Kom herefter alle de tørre ingredienser i, og tilsæt smør. Rør rundt, ind til smørret er helt smuldret, og saml herefter dejen med mælk. Tril dejen til en pølse – Ca. 5 cm i diameter. Stil dejen koldt i et par timer. Jeg endte med at lade min ligge i fryseren, da jeg ikke følte den blev hård nok i køleskabet. Skær dejen ud i skiver på Ca. 1/2 Cm. Lig kiksene på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem midt i ovnen, ved 180 grader, i Ca. 15 minutter. Vær opmærksom på at kiksene er meget bløde, og våde, ind til de får lov at køle af.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.