Fastelavnsboller/flødeskumskager

Så er det Den tid på året igen. Børn og voksne klæder sig ud, og spiser alverdens forskellige godter. Sidste år lavede jeg gammeldags fastelavnsboller, men det der med at stå og fedte med cremen for at få den ind i bolledejen, det gad jeg bare ikke i år. Med min travle kalender skulle det bare være noget nemt og hurtigt jeg kunne klaske i ovnen, og så komme creme i efterfølgende. De her fastelavnsboller, minder måske lidt mere om en flødeskumskager, end en fastelavnsbolle, men de blev faktisk ret vellykkede. Man skal blot være opmærksom på, at der måske mere er tale om en form for kage, mere end end decideret bolle. Dertil kommer, at de faktisk ligger ret tungt i maven. Man kan derfor med fordel lave dem endnu mindre end jeg har skrevet i opskriften.

Ingredienser (Ca. 10 stk. -små):

  • 4 æg
  • 4 bæger æggehvide (svare ca. til 3 æggehvider)
  • 2 dl. mælk
  • 3 dl. Affedtet Mandelmel
  • 2 dl. Fedtreduceret Kokosmel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 190 g usaltet smør
  • 4 spsk.  FiberHusk
  • 2 spsk. Sukrin+
  • 2 tsk. Ren Vaniljepulver

Flødeskumscreme:

  • 100 g Philadelphia Light
  • 250 ml. Cremefine til piskning 19%
  • 1/2 dl sukrin melis
  • 1 spsk. Rå Kakaopulver

Pynt: Mørk Chokolade (85%)

Fremgangsmåde:

Pisk æggene og sukrin til en tyk masse. Tilsæt fiberhusk, bagepulver, smør og vanilje. Rør det godt. Tilsæt mælk, mandelmel og kokosfibre. Bland det godt sammen. Lad dejen trække i ca. 10 minutter. Læg bagepapir på en bageplade. Form bollerne med en let fugtet hånd, eller en våd ske og pensl med en æg. Bag bollerne i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Flødeskumscreme:
Mens bollerne er i ovnen, kan du klargøre flødeskumscremen. Pisk ost og sukrin melis sammen. Tilsæt kakaoen. Pisk cremfinen stiv. Tilsæt et par skefylde i ostemassen og pisk det sammen. Vend derefter forsigtigt resten af flødeskummet i.

TIP: Hvis flødeskumscremen bliver lidt for lind, kan du eventuelt tykne den lidt med johanesbrødkernemel.

Er du mere til vaniljecreme kan du eventuelt bruge den creme jeg brugte i mine fastelavnsboller sidste år. Du finde opskriften HER! Skal det være nemt og hurtigt, kan du også anvende Easis kagecrem.

Når bollerne er kolde deles bollerne, og flødeskumscremen sprøjtes på. Læg herefter toppen af bollen på igen. Smelt lidt mørk Chokolade, og kom oven på bollen til pynt.

God fornøjelse! ❤️

OBS: Bollerne hæver ikke ret meget, så form bollerne til cirka den størrelse du ønsker.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.