Fødselsdagskage

I forbindelse med bloggens fødselsdag, har jeg kreeret en lækker fødselsdagskage! Noget jeg har haft lyst til længe! Som bund har jeg brugt min opskrift på mandelkage, og jeg syntes selv at resultatet blev ret godt. Det er bare meget vigtigt at man bruger affedtet mandelmel, da bunden ellers bliver alt for blød, og umulig at arbejde med.

Ingredienser:

  • 130 g Smør eller Olie
  • 2 Æg
  • 2 1/2 dl Mælk
  • 200 g Fedtreduceret mandelmel
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 170 g Sukrin

Flødeskumscreme

  • 200 g Philadelphia Classic
  • 1/2 l. piskefløde
  • 1 dl sukrin melis
  • 1 spsk. Rå Kakaopulver

Fyld:

  • Vaniljecreme fra Easis
  • 2 Bananer.

Topping:

  • Jordbær
  • Hindbær
  • Brombær
  • Blåbær

Fremgangsmåde:

Bunden:
Pisk æggene let sammen og tilsæt mælk og smør. Bland mandelmel, bagepulver og sukrin sammen. Hæld det over i væsken, og rør det godt sammen. Kom dejen i en smurt springform, og bag den midt i ovnen, ved 200 grader, i 30 minutter. Lad her efter bunden køle godt af, og skær den over på langs, så der bliver 2 bunde.

Mens kagen er i ovnen. Kan du klargøre vaniljekremen fra easis og flødeskumscremen. Er du mere til en hjemmelavet Vaniljecreme, kan du eventuelt bruge den jeg brugte i mine fastelavnsboller. Du finde opskriften HER!

Jeg valgte selv Easis cremen for nemhedens skyld, og for at spare tid.

Flødeskumscreme:
Pisk ost og sukrin melis sammen. Tilsæt kakaoen. Pisk fløden stiv. Tilsæt et par skefylde i ostemassen og pisk det sammen. Vend derefter forsigtigt resten af flødeskummet i.

Lig kagen sammen:
Skær bananer i skriver og fyld mellem de to bunde, samme med vaniljecremen. Dæk herefter kagen med flødeskumscremen, og pynt med bærene på toppen.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.