Grovbrød i stegeso

Jeg eller at lave mad i min Römertopf stegeso, så selvfølgelig skal der også bages i den. Jeg batikker prøvet at bage i andre former for stegeso en römertopf, men mon ikke det også kan fungere fint.

Ingredienser:

  • 5 dl. Lunkten Vand
  • 50 g. Gær
    – jeg bruger vitamin D-gær, men du kan slf bruge lige den gær du syntes.
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukrin
  • 3 spsk. OlivenOlie
  • 400 g. Kamutmel
  • 100 g. Groft Rugmel
  • 100 g. fedtreduceret Sesam-mel

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt salt, sukrin og olie. Rør det godt til gæren er opløst. Tilsæt derefter al melen, og rør det godt sammen. Det er en våd dej, så du skal ikke forvente en dej du kan tage ud og ælte på bordet, som med traditionel dej. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 6 timer.

Lad din rumlepot (Römertopf) suge vand, som anbefalet. Sæt den i ovnen og varm ovnen til 250 grader. Stil din Römertopf i den kolde ovn. Når ovnen har nået de 250 grader, venter du ca. 5-10 minutter hvorefter du tager stegeboen ud og. Drys et godt lag kamutmel i stegesoen. Hæld dejen i den varme form og drys kamutmel over. Bag det i ca. 30 minutter ved de 250 grader.  Hvis man ønsker et mørkt brød kan man tage låget af efter de 30 minutter og give brødet lidt ekstra uden låg.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.