Grove hveder

Til store bededag er der jo tradition for varme hveder. Den traditionelle hvide hvede, er dog ikke det bedste på KISS-kost. Denne grove version er lidt mere acceptabel, men hvis man er fast besluttet på at holde sin kost 100%, så er det altså ikke den her opskrift man skal bruge. Det er selvfølgelig en overvejelse man må tage, og gøre op med sig selv om det er okay at afvige en smule fra reglerne.

I den her opskrift har jeg både brugt mandelmel og peanutmel. Jeg forestiller mig at man sagtens kan nøjes med én slags nødemel, så længe man sørger for at bruge samme mængde mel.

Ingredienser (12 stk.):

  • 100 g. smeltet Smør
  • 4 dl. Skummetmælk
  • 50 g. Gær
  • 1 Æg
  • 2 spsk. Husk
  • 1/2 tsk. Salt
  • 2 tsk. Sukrin
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 50 g mandelmel
  • 50 g peanutemel
  • 500 g. ca. Kamutmel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Hæld smør i en gryde og smelt det. Tilsæt mælken og lad det blive lunt. Det må IKKE blive varmere end håndvarmt. Hæld det i en skål, og udblød gæren heri. Tilsæt æg, Husk, salt, sukrin og kardemomme, og rør det godt igennem. Tilsæt nøddemelet og dernæst kamutmelet lidt af gangen. Dejen skal kunne formes, men skal stadigvæk være klæbrig. Dejen suger meget  væske under hævningen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer.

Form ca. 12 hveder. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvederne skal ligge tæt. Lad dem hæve et lunt sted 2 timer. Pensl hvederne med et sammenpisket æg. Bag hvederne i en 220 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.