Hjemmelavet knækbrød

Ind i mellem kan jeg godt lide at bage, det er bare desværre sjælden at jeg syntes jeg har tid til det. Der er dog ikke noget mere lækkert, end at sætte tænderne i et stykke hjemmebag, som man har brugt tid og kræfter på. Hvis du ikke har tid til at bage, vil jeg anbefale Rågi knækbrød fra Wasa.

Her får du 2 af mine mest brugte opskrifter på knækbrød:

Chia-knækbrød

Ingredienser:

  • 60 g Chiafrø
  • 240 ml. Lunken vand
  • 150 g Mandelmel
  • 225 g Solsikkefrø

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 140 grader. Læg Chiafrøene i blød i vandet, i Ca. 15 minutter. når chiafrøene er blødt op, æltes de i hånden sammen med mandelmel og solsikkefrø.

Kom dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir hen over, og rul dejen flad. Fjern det øverste stykke bagepapir igen, pensl dejen med vand, og skær den i stykker. bag knækbrødet i ovnen i 1 time og 40 minutter. Kom eventuelt en træske i døren, medens knækbrødet bager, så fugten kan komme væk.

Nemme fiberrige knækbrød

Denne opskrift er nok den nemmeste opskrift på knækbrød nogensinde. De smager også rigtig godt uden noget som helst på, og egner sig derfor rigtig godt til at have med på farten.

Ingredienser:

  • 2,5 dl. Hørfrø
  • 2,5 dl. Solsikkekærner
  • 8 spsk. Loppefrøskaller (fiber husk)
  • 2 tsk. Salt
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 3,5 dl. Vand

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på Ca. 165 grader. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og lad hvile i 10 minutter. Kom dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir hen over, og rul dejen flad, så den fylder hele bagepladen. Kom bagepladen i ovnen, og bag dine knækbrød i knap en time.

Hold godt øje med ovnen, så ikke dine knækbrød brænder på. Når du tager dit knækbrød ud af ovnen, så skær den ud med det samme, inden den tørre. Lad Knækbrødet tørre, og kom det i en lufttæt beholder. så bliver det ikke nemmere. 😉

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.