Toastbrød

Jeg har i noget tid arbejdet med en opskrift på brød der skulle minde lidt om Toast. Jeg er nået frem til to versioner, hvoraf den ene er uden mel, og den anden er lavet på kamutmel. Brødet smager helt fantastisk, når det kommer i brødristeren eller i toasteren. Begge brød smager bedst når de lige bliver ristet lidt, men det er ikke en nødvendighed.

OBS: til at smører brødformen har jeg brugt olivenolie. Jeg bruger Olivenolie på sprayflaske fra bodylab, for at mindske mængden af fedtstoffer mest muligt. Det er også den nemmeste måde at fordele olien jevnt i formen, men det kan du selvfølgelig gøre som du vil. Du kan købe olivenolie på sprayflaske HER!
(Jeg tjener ingen penge på at reklamere for bodylab, men føler mig altid meget inspireret af deres produkter)

Toast uden mel

Denne version af mit toastbrød, smager rigtig godt, dog måske lidt mere af æg end kamut versionen. Det er endnu ikke lykkeds mig at bage den hvor den ikke er faldet lidt sammen, på trods af at jeg har prøvet at undgå det på mange forskellige måder.

Ingredienser:

  • 5 æg
  • 200 g Æggehvider (svare til ca 6 hvider)
  • 14 g/7 spsk. pofiber
  • 38 g/7 spsk. fiberhusk
  • 1 dl kefir
  • 200 g. revet Mozzeralla
  • lidt gurkemeje (kan undlades)
  • Evt. olivenolie til at smøre brødfomen

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive i en skål. I en anden skål piskes æggene, kefir, pofiber, fiberhusk og gurkemeje sammen til en tyk masse. Vend ost og æggehvider i massen. Smør en brødform og kom dejen i formen. Bag brødet i en  175 grader varm ovn (varmluft), i 50-60 minutter.

Kamut-toast

Denne version af mit toastbrød byder på en del flere kulhydrater end den uden mel. Når jeg alligevel bager med kamutmel, er det fordi kamut har en bedre fordeling mellem fedt, protein og kulhydrat end foreksempel almindelig hvedemel. Hvor vidt man ønsker at inkludere den i foreksempel KISS-kost, må være en individuel vurderings sag. For mit vedkommende er det et spørgsmål om ikke at falde i med noget der kunne være værre at spise, som foreksempel almindelig hvedetoast. Brødet her har en fantastisk smag, og er en af de opskrifter der kommer tættest på at få almindeligt brød.

Ingredienser:

  • 5 æg
  • 200 g Æggehvider (svare til 6 hvider)
  • 1 dl Kefir
  • 300 g Kamutmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 200 g. revet Mozzeralla
  • lidt gurkemeje (kan undlades)
  • Evt. Olivenolie til at smører brødformen

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive i en skål. I en anden skål piskes æg, kefir kamutmel, bagepulver og gurkemeje sammen til en tyk masse. Vend ost og æggehvider i massen. Smør en brødform og kom dejen i formen. Bag brødet i en  175 grader varm ovn (varmluft), i 50-60 minutter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.