Varme hveder

At bage en god erstatning for varme hveder, på KISS-kost, kan være lidt af en udfordring. Det er klart at diverse nødemel aldrig kommer til at smage som hvedemel. Længere er den bare ikke. Det betyder dog ikke at man ikke kan bage noget der smager ganske glimrende, som foreksempel disse “varme hveder”.

Ingredienser (8 stk.):

  • 2 æg
  • 100 g æggehvide
  • 2 dl. Kefir (kan erstattes med mælk)
  • 2 spsk. FiberHusk
  • 100 g. Philadelphia ost
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukrin+
  • 1½ tsk. Kardemomme
  • 50 g Fedtreduceret Mandelmel
  • 60 g Fedtreduceret Kokosmel
  • 100 g Smør
  • 60 g Solsikkekerne (malet til mel i en minihakker)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Pisk æggene tykke. Tilsæt mælk, fiberhusk, Philadelphia ost, bagepulver, salt sukrin og kardemomme. Pisk det godt. Tilsæt derefter mandelmel, kokosmel, smeltet smør,  og kerner. Pisk det godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Afsæt 8 skefulde dej på 1 bageplade med bagepapir, eller i et ovnfast fad, så de hæver op af, frem for ud af. Form dem firkantet med en våd ske. Pensl hvederne med et sammenpisket æg, og bag dem i en 220 (varmluft 180 grader) ovn i ca. 15 minutter.

Serveres lune med smør på.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.