Bløde spinat og ricotta ravioli (glutenfri)

Det sværeste ved at være på KISS-kost, for mig, er at man ikke bare kan gå ud og købe sådan en ting som ravioli, hvis man får en pludselig lyst til det. Nu er jeg ikke den store pasta spiser, men det vender da fra tid til anden, at jeg får lyst til en lille portion. For et par uger siden blev jeg så irriteret over det, at jeg begyndte at søge efter opskrifter på pasta på nettet. Det er der kommet denne lækre opskrift ud af.

Mange syntes det er besværligt at lave pasta, men jeg syntes egentlig ikke det var så besværligt igen. Til gengæld tager det sin tid, specielt måske, når man som jeg ikke har prøvet det før. Denne opskrift på ravioli er genial til dig der gerne forberede mad i forvejen, for at fryse ned til ugens løb. Lav en stor portion, frys dem ned. Tag raviolierne op lidt før du ønsker at tilberede dem. Jeg lavede selv 4 portioner, hvoraf vi har spist den ene, så nu har jeg lækker nem mad til 3 dage mere i min fryser. 🙏🏻❤️

OBS: Denne opskrift er ment som slankeopskrift, og portionerne er derfor forholdsvis små. Hvis du ikke er på slankekur, kan du beregner ca. 2 portioner pr. person.

Ingredienser (Ca. 4-5 pers.):

  • 96 g mandelmel
  • 24 g kokosmel
  • 2 tsk. xanthan gum
  • 1/4 tsk. Salt
  • 2 tsk. æblecider eller vineddike
  • 1 let pisket æg
  • 3-5 tsk. vand

Ricotta og spinat fyld:

  • 1 tsk. Olivenolie til tilberedningen
  • 2 fed hakket eller presset Hvidløg
  • 400 g spinat
  • 250 g ricotta
  • 40 g revet Parmesanost
  • 30 g let ristet pinjekerne
  • 1/4 tsk. revet muskatnød
  • Salt og Peber
  • 1 æggeblomme

Tilberedning:

  • 56 g smør
  • 2 tsk. Olivenolie
  • 4 fed Hvidløg i skiver
  • 4 kviste Timian

Tilbehør:

  • Cherry tomater efter smag
  • Revet Parmesanost

Fremgangsmåde:

Kom mandelmel, kokosmel, xanthan gum og salt i en røremaskine, og rør det godt sammen. Tilføj æblecider eller vineddike. Når dejen er rørt sammen til en jævn masse, tilføjes æggene. Tilføj vandet en teske af gangen, ind til dejen formes til en rund kugle. Dejen skal være fast men klæbrig at røre ved og uden folder (hvilket betyder, at dejen er tør, og du skal tilføje lidt mere vand).

Lig dejen i husholdningfilm og ælt den gennem plastiken i et par minutter. Tænk på det lidt som en stressbold. Lad dejen hvile i 15 minutter ved stuetemperatur og sæt i køleskabet i 45 minutter (og op til fem dage)

Fyld:

Start med at hakke spinaten groft. Opvarm herefter olivenolien i en stegepande over medium varme. Tilsæt hvidløg og sorter det kort til det bliver gyldent. Tilsæt spinat og skru ned for varmen. Præs den overskydende væske ud, og lad det køle af

Bland spinat med ricotta, revet parmesanost, ristet pinjekerne og frisk revet muskatnød. Smag til med salt og friskmalet peber efter smag. Bland æggeblommen i.

Samling:

Rul pastaen ud så tyndt som muligt, ved hjælp af en pasta-maskine eller en tortilla presser (mellem pergamentpapir). Du kan også bruge en kagerulle, men det tager lidt længere tid. Dejen skal være gennemsigtig, når den holdes op mod lyset.

Mulighed 1: stik nogle runde stykker ud, med en udstikker form (eller pizzaskærer / kniv / glas). Fyld omtrent en teske fyld på hvert stykke, og fold dem til en alvcirkel. Pres eventuelt kanten lidt sammen, så den holder. Lig raviolierne på en tallerken eller en bageplade, og stil dem i fryseren i 15 minutter før madlavningen

Mulighed nr 2: Hæld omtrent en spiseske af fyldet på dejen. Træk et andet stykke dej over det og tryk ned omkring kanterne for at forsegle. Fjerne eventuelle luftbobler. Dejen skulle gerne klæbe sammen af sig selv, og ellers kan du prøve at bruge lidt æggemasse, men det skulle ikke være nødvendigt. Trim kantene tæt på påfyldningen ved hjælp af en udstikker form (eller pizzaskærer / kniv / glas). Placer raviolierne på en tallerken, eller bageplade, og frys dem i 15 minutter før madlavning.

Ønsker du ikke at tilberede dem med det samme, putter du dem plot i en luftet beholder eller en pose, og fryser dem til senere brug.

Tilberedning:

Opvarm smør og olie i en pande over lav varme. Når den er varm, tilsættes hvidløgs skiver og timian. Når hvidløgene begynder at brune, tilsættes de kølet raviolier. Kog ravioli i smørret indtil de er godt gyldne, et minut eller to på hver side. Hvis hvidløgs skiverne begynder at brune for meget, sortere du dem bare fra (kassér ikke). Serveres med det samme, sammen med
Cherry tomater og toppet revet parmesanost og de sprøde hvidløgs skiver.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.