Boller i Karry

Boller i karry er en dejlig klassisk ret, som jeg tror vi alle kende. Der er mange måder at lave den på, og jeg elsker at spice den lidt op med lidt chili. Jeg mindes hvordan jeg altid sneg mig ud til gryderne som barn, når min mor lavede boller i karry. Her sneg jeg altid lidt ekstra krydderi i, når min hun kiggede væk, og min mor, som bestemt ikke er glad for stærk mad, kunne ikke forstå hvorfor hendes sovs altid blev så stærk. Jeg tror aldrig helt hun fand ud af det, før jeg selv fortalte hende det efter jeg flyttede hjemmefra. 😂

Heldigvis bestemmer DU selv hvor stærk din boller i karry skal være. Det skal jeg ikke blande mig i. 😜

Her får du mit bud på en lækker opskrift på Boller i karry:

Ingredienser (4 Pers.):

Kødboller:

  • 50 g Løg
  • 500 g Hakket svinekød (Maks 10% fedt)
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 spsk. Karry
  • Evt. Lidt Chili
    – Du kan både bruge pulver og frisk Chili.
  • 1 Æg
  • 1 dl Skummetmælk
    – Kan erstattes med vand
  • 12 g/1 stk. Rågi knækbrød (knust til mel)
  • Peber

Karrysovs:

  • ½ liter vand + 1 Bouillonterning
  • 100 g Løg
  • 200 g Gulerod
  • 70 g Margarine
  • Ca. 50 Kamutmel eller kikærtemel
  • 5 dl Skummetmælk
  • 1 spsk. Karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Evt lidt Chili
    – Du kan både bruge pulver og frisk Chili.
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 1 stor Broccoli (i alt 400 g)
  • 120 g Perlebyg

Fremgangsmåde:

Kødboller:

Riv løget på et rivejernet. Kom farsen op i en skål, og rør saltet i. Tilføj de øvrige ingredienser, og rør farsen godt sammen. Stil farsen tildækket i køleskabet i Ca. ½ time.

Bring vand og bouillonterning i kog. Form farsen til boller med en spiseske, i hånden (Ca. 24 stk.). Skru ned for varmen og kog bollerne (12 ad gangen) i bouillonvandet, til de føles stive, ca. 7-8 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Gem Bouillonvandet til sovsen.

Sovs:

Skræl og riv gulerødder på den grove side af rivejernet. Hak løg i små tern. Bland 1 spsk. Karry, gurkemeje og eventuelt lidt chili pulver med lidt af Bouillonvandet, i et bærer eller en kop. (Du kan også bruge frisk chili, men så skal du komme det i sammen med løgne).

Kom margarinen i en varm gryde, og lad den smelte. Tilføj Løg, og lad dem svitse lidt. (Hvis du bruger frisk chili, så er det nu du skal putte det i). Tilføj melen, og rør det til en samlet masse (jo mere mel, jo stører portion sovs). Rør ligeså stille Bouillonvand, mælk, og karry- og gurkemejeblandingen i, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt herefter de revne gulerødder og de færdigkogte kødboller, og lad sovsen koge igennem i 2 min. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:

Kog perlebyggen i lidt vand med salt, i ca. 40 min. Damp Broccolien, så der stadig er lidt bid i.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.