Farsbrød

Den anden dag havde jeg taget en pakke svinefars op af fryseren, uden at tænke nærmere over hvad jeg ville lave med den. Det blev der dette lækre farsbrød ud af.

I farsbrødet på billedet har jeg brugt salatost fra Taverna, som er en mild og cremet blog ost. Jeg plejer at købe den i Netto, og det er faktisk den eneste salatost jeg har fundet, som jeg kan lide smagen af.

Ingredienser (4 Pers.):

  • 500 g Hakket svinekød
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 Æg
  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 12 g/1 stk. Rågi knækbrød (knust til mel)
  • Frisk Persille
  • 2 pakker Kalkunbacon
  • Evt. 150 g Fetaost/salatost
  • lidt Rapsolie til brødformen

Tilbehør forslag:

  • Salat
  • Kogt Blomkål og brun sovs
  • Stegte Grøntsager

Fremgangsmåde:

Rør kødet med salt. Hak løg, hvidløg og persille i en minihakker, og hæld det op i farsen sammen med peber, æg og det knuste knækbrød. Rør massen godt sammen, og lad det hvile i 20-30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær salatosten ud i tern, og bland den ned i farsen. Smør en brødform med rapsolie, og hæld farsen over i. Fordel Kalkunbaconen oven på farsen, og stil farsbrødet i ovnen, i Ca. en time.

Server eventuelt farsbrødet med en lækker salat eller stegte grøntsager. Alternativ kan du også koge lidt blomkål som erstatning for kartofler, og lave en opbagt sovs, med kamutmel eller kikærtemel i stedet for hvedemel.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.