Grøntsagsgratin med hytteost og spidskålstzatziki

Her kommer en lækker opskrift til din kødfrie dag. Denne gratin smager super lækkert, og så er den endda fryseegnet, så du kan roligt lave rigeligt af den!

Ingredienser (4 Pers.):

  • 3 Gulerod
  • 1/2 Squash
  • 1 1/2 rødløg
  • 2 Chili
  • 40 g Spinat
  • 1 bundt Purløg
  • 8 Æg
  • 240 g Hytteost
  • 1 1/2 tsk Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Spidskålstzatziki
    – Find opskriften HER!

Fremgangsmåde:

Start med spidskålstzatzikien, så den kan trække i køleskabet, mens du laver resten.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Skyl squashen, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud med en ske, og riv ligeledes squashen på den grove side af rivejernet. Pres så meget væde ud af de revne grøntsager som muligt, og sæt dem til side. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skær chilien i ringe. Skyl Spinaten grundigt, og hak den groft. Klip eller snit purløg fint.

Del æggene i blommer og hvider, og kom dem op i hver sin skål. Pisk hviderne stive. Tilsæt hytteost, salt og peber til æggeblommerne, og bland det grundigt. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i æggeblommemassen. Vend alle grøntsagerne i æggemassen, og kom det hele op i et smurt ildfast fad (ca. 20×20 cm). Bag grøntsagsgratinen i Ca. 25-30 minutter.

Gør spidskålstzatzikien færdig mens du venter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.