Hakkebøffer og stegte grøntsager

Når jeg laver hakkebøffer laver jeg altid RIGELIGT, så jeg kan fryse dem ned vi ikke spiser. På den måde kan jeg altid tage nogen op til madpakken, morgenmaden eller til en dag hvor vi ikke orker at lave mad. Og JA, jeg spiser faktisk nogle gange hakkebøf til morgenmad.

Ingredienser (2 Pers.):

  • 1 Snittet Løg
  • 4 Fed Hvidløg, finthakket
  • 1 Chili, fintskåret
  • 1/2 Broccolihoved, delt i mindre buketter
  • 1/2 Blomkål, delt i mindre buketter
  • 1 Gulerod i tynde strimler
  • 1 bakke Cherrytomater
  • Lidt usaltet Smør til stegning
  • Salt og Peber
  • Lidt Muskatnød
  • Evt. Lidt svampe

Hakkebøffer (4-5 styk.):

  • 500 g Hakket Okekød
  • Salt og Peber
  • Usaltet Smør til stegning

Fremgangsmåde:

Start med at gøre alle grøntsagerne klar, da det er det der tager længst tid.

Sørg for at ælte oksefarsen godt sammen, så ikke dine hakkebøffer smuldre. for bøfferne, og krydder dem med Salt og peber. Steg dem i smør på en stor pande.

Find en stor pande eller en wok frem til grøntsagerne. Start med at svitse løg, hvidløg og chili. Kom eventuelt også lidt svampe på panden. Tilsæt så de grove grøntsager som broccoli, blomkål, og gulerod. Begynd at krydre blandingen med salt peber og muskat. når det hele virker til snart at være færdig, kan du komme cherrytomaterne på. Pas på at de ikke bliver for varme og smattet.

I virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilke grøntsager du kan putte i. For at være helt ærlig, så laver jeg aldrig retten helt ens hver gang.

Server Hakkebøfferne sammen med de setægte grøntsager.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.