Mørbradgryde

Her kommer endnu en lækker gryderet, som du med fordel kan lave en stor portion af, og fryse ned til en travl dag.

Ingredienser (4 Pers.):

  • 150 g Kalkunbacon
  • 1 Svinemørbrad
  • 150 g Kyllingpølser
  • 1 Løg
  • 150 g Champignoner
  • 3 Gulerødder
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 Dåse Hakkede Tomater
  • 1 Dåse Tomatpasta
  • 250 ml cremefine, plantebaseret
  • lidt Timian
  • Salt og Peber

Tilbehør:

  • Blomkålsris
    – Find opskriften HER!
  • EVT. lidt dampet Broccoli

Fremgangsmåde:

Start med at skære svinemørbrad og pølser i små stykker. Hak løgene i tern, og skær de rensede gulerødder og champignoner i tynde skiver.

Svits bacon, løg og champignoner i en stor stegegryde. Tilset resten af kødet, og lad det stege til det har fået farve. Tilsæt gulerødder, paprika, hakkede tomater, tomatpasta og cremefine, og lad det småkoge i 35 minutter. smag til med salt, peber og timian.

Server retten med blomkålsris, og eventuelt lidt dampet broccoli.

Ekstra kødfyldt Mørbradgryde

Hvis jeg skal have besøg af mine brødre, skal der som regel lidt mere kød på bordet, og lidt mindre grønt. Derfor har jeg lavet endnu en version af den lækre mørbradgryde, blot med mere kød. i stedet for at komme grønsagerne direkte i smovsen, servere jeg dem gerne ved siden af i stedet. På den måde kan alle selv styre hvor meget grønt de ønsker at spise.

Ingredienser (4 Pers.):

  • 300 g Bacon i tern
  • 1 stort Løg skåret i tern
  • 150 g Champignoner i skiver
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 Svinemørbrad
  • 200 g kyllingepølser
  • 1 spsk. Paprika
  • 1dl. Vand
  • 2 dåser hakket flået tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 500 ml Det gode flødealternativ til madlavning, fra OMA
  • Salt og Peber
  • EVT. lidt Chili Og/eller Tabasco sauce

Tilbehør:

  • Perlebyg
  • Blomkålsris
  • EVT. lidt dampet Broccoli

Fremgangsmåde:

Start med at skære svinemørbraden i terne, ordne grøntsagerne, og skære pølserne ud.

Stege baconen i en sautergryde, til det har fået lidt farve. Tag det op, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tøm herefter gryden for baconfedt.

Svits champignoner og løg i olivenolie ved middelhøj varme. Løgene skal være klare og bløde. Herefter brunes kødet i gryden. Tilføj pølser, bacon, paprika, vand og eventuelt lidt chili Og/eller Tabasco sauce. Bland det hele godt rundt, og tilføj så tomatpuré og hakkede tomater.

læg låg på retten, og lad det simre i Ca. 15 min. Herefter tilføjes flødeerstatningen og retten koges op. Smag til med salt og peber.

Server retten med lidt perlebyg, eventuelt blandet med blomkålsris, og dampede broccoli.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.