Oksekød og perlebyg i fad

Den her opskrift har jeg faktisk brugt i mange år. Oprindeligt var det dog oksekød og ris, men med tiden blev risene skiftet ud med vilde og brune ris, sidenhen bulgur og nu perlebyg. Jeg elsker den her opskrift, ikke mindst på grund af den lækre osteskærer på toppen! 😜

Ingredienser (4 Pers.):

  • 2 spsk. Rapsolie
  • 500 g hakket magert Oksekød
  • 1 hakket Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 5 dl Vand
  • 1 dåse Bambusskud
  • 1 Oksebouillonterning
  • 2 1/2 dl Perlebyg
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 Chili
  • 2 revet Gullrødder
  • 1 dåse hakket tomater
  • 250 g Mozzarella
  • salt

Fremgangsmåde:

Svits oksekød og hakket løg i lidt olie, en gryde. Hæld overskydende fedt fra, og tilsæt vand, hvidløg, bambusskud, bouillonterning og perlebyg, og krydder med frisk eller tørret chili, salt og peber. Lad retten simre i 30 minutter, og husk at hold øje med at det ikke brænder på. Jeg koger som regel lidt vand i el-kedelen, så jeg har lidt varmt vand jeg kan hælde ved, hvis det bliver for tørt.

Forvarm ovnen til 200 grader, almindelig ovnvarme.

Riv gulerødderne på et rivejern og kom gulerødder samt hakkede tomater i retten. Bland det godt sammen, hæld grydens indhold over i et ovnfast fad, og drys osten over. Sæt fadet i den forvarmede oven, i 10 minutter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.