Paprikagryde

Jeg elsker gryderetter. Det er så dejlig nemt bare at lave en kæmpe gryder af et eller andet, og så fryse en masse portioner ned, så man har til en regnvejrsdag. Du ved, de dage hvor man bare ikke orker at lave mad, har for travlt eller er syg. Så tager man bare sådan en pose op af fryseren, og koger lidt perlebyg og lidt broccoli. så er der serveret. ❤️

Ingredienser (4 Pers.):

  • 2 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 400g Champignoner
  • 2 dåser Bambusskud
  • 1 Chili efter eget valg
  • 600 g Oksekød i tern
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 tsk. Paprika
  • 100 g Tomatpuré
  • 3 dl. Vand
  • 1 dl. Skummemælk
  • 2 spsk. Majsstivelse
  • Salt og Peber

Tilbehør:

  • 120g Perlebyg
  • 400g Broccoli

Start med at sætte perlebyg over, da de skal koge forholdsvis længe. Jeg koger dem som regel Ca 40 minutter, og så syntes jeg de har en rigtig god konsistens.

Hak løg og hvidløg og skær champignongerne i skiver. Skær Chilien ud i små ringe eller hak det i mindre stykker og svits det hele sammen med kødet, i lidt olivenolie, i en gryde. Tilsæt paprika, tomatpuré og vand. Kog ved svag varme i 30 minutter til 1 time.

Medens du venter, kan du skære broccolien ud i små buketter, og ligge dem i en damp gryde. Hvis du ikke har en kan du også bare give dem et hurtigt opkog.

Når de 30 minutter til 1 time er gået, tilsæt du champignoner og bambusskud til gryderetten og koger den i yderligere 5-10 minutter. Nogle gange ynder jeg at komme lidt kyllingpølser i, bare for at gøre noget andet.

Tænd for broccolien og rør en jævning af mælk og majsstivelse. Jævn retten, til du syntes den har en passende konsistens. smag til med salt og peber.

Server Paprikagryden med Perlebyg og Broccoli

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.