Spaghetti med grøntsags-nudler

Den er opskrift på Kødsovs og spaghetti er aldrig ens når jeg laver den. Det er en opskrift jeg laver efter hukommelsen, som jeg husker min mor lavede den. Den gang blev det naturligvis lavet med rigtig pasta, men når man er på KISS-kost må man være kreativ. Heldigvis er spirellien opfundet.

Når jeg laver kødsov, laver jeg altid ekstra meget, så jeg har til at fryse ned.

Ingredienser (6 Pers.):

  • 1 kg Magert Oksekød
  • 2 Løg
  • 6 Fed Hvidløg
  • 1 Chili
  • 2 Gulerødder
    – Du kan eventuelt købe en pose revne gulerødder for at gøre det lidt nemmere
  • 6 dåser hakket flået tomater
  • 6 dåser tomatpuré
  • Lidt rapsolie
  • Lidt paprika
  • Salt og Peber

Grøntsags-nudler:

  • 1 Squash
  • 2 gulerødder

Fremgangsmåde:

Start med at gøre grøntsagerne klar. Skær løgene i tern, skræl og skær hvidløgen fint, kan chilien ud i mindre stykker og riv gulerødderne på et rivejern.

Kom lidt rapsolie i bunden af en stor gryde. Kom ikke for meget i, da kødsovse så bliver lidt for olieret. Svits lidt salt og paprika i få sekunder og tilsæt så kødet. Lad kødet svitse lidt, og tilføj så Løg, hvidløg og gulerødder. Herefter helder du de hakkede flået tomat og tomatpuréen i, og rør godt rundt. Lig låget på og lad retten simre i en halv times tid. Du kan eventuelt putte lidt laurbærblade i. Retter med tomat har godt af at få lov at stå og simre lidt.

Mens din kødsovs simre, bruger du en spirelli til at lave grøntsags-nudler med. Hvis du syntes det bliver for meget med gulerødder i både sovs og som nudler, så kan du sagtens undlade dem et af stederne. Hvis du ikke er så vild med idéen om at bruge grøntsager istedet for pasta, så kan du som alternativ til Grøntsags-nudlerne bruge bønne pasta.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.