Vegetarisk karryret med Hjemmebagte madbrød

Ind i mellem er det sundt at holde en kødfri dag! Da jeg havde besøg af en vegetarisk veninde, forsøgte jeg mig med en ny opskrift, som faktisk blev rigtig god hvis jeg selv skal sige det! Den var overraskende nem at lave, og det der tager længest tid er at koge perlebyg til. Man kan selvfølgelig selv vælge en anden lignende tilbehør, hvis man ikke er til perlebyg. ❤️

Ingredienser (8 personer.):

  • 2 blomkål
  • 1,4 – 1,6 ltr. Kokosmælk
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe
  • 280 g tomatpuré
  • 2 tsk. Garam masala
  • 2 tsk Karry
  • salt og peber

Tilbehør:

  • Perlebyg og blomkålsris
  • Madbrød (find opskriften HER!)
  • Evt. Lime eller citron
  • basilikum eller andre krydderurter

Fremgangsmåde:

Start med at koge bulgur, da det tager længst tid. Jeg koger altid mine i 40 minutter. Alt efter om du ønsker hjemmelavet blomkålsris eller bruger dem man køber frosne, skal dette selvfølgelig også forberedes. Selv bruger jeg blot frosne, som jeg skolder i kogende vand, og blander sammen med blomkålsrisene.

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og snit blomkålen i små buketter. Bland blomkålen med 6 dl kokosmælk i et ovnfast fad. Drys godt med salt og peber og steg blomkålen i ovnen i ca. 12 minutter. Medens blomkålen er i ovnen laves sovsen.

Sovs:

Snit løg og hvidløg, og skær svampene ud i mundrette stykker, og steg det i lidt olie, i bunden af en gryde. Tilsæt tomatpuré garam masala og karry. Hæld resten af kokosmælken i, og rør godt rundt. Lad sovsen tykne langsom under middel varme. Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt mere styrke, hvis det er nødvendigt.

Når blomkålen er færdig i ovnen, hældes de op i sovsen. Vend dem godt, og lad det hele simre under lav/middel varme. Ønsker du flere grøntsager i rette, kan du sagtens tilføje dem nu.

Smag til sidst retten til, og tilføj eventuelt krydderier efter eget valg. Selv kom jeg lidt chili i, for lige at give retten det ekstra bid.

Servering:

Server retten med perlebyg blandet med blomkålsris, limeskiver, krydderurter og lækre madbrød.

Du kan finde opskriften til Madbrød HER!

Comments are closed.