Chia a la mande med hindbærsovs

I anledning af at vi skriver December måned, og julen står for døren, har jeg forsøgt mig med denne opskrift på Chia a la mande. Chia a la mande er en sundere variation, af den klassiske risalamande, lavet med chiafrø, i stedet for ris. At jeg lige skulle få den ide at prøve denne opskrift, er egentligt lidt sjovt, for jeg er normalt overhovedet ikke til til risalamande. Jeg syntes hurtigt at risalamande kan blive for vammelt for mig, og jeg føler at det vokser i munden på mig. Bare tanken om det, kan gøre mig helt dårlig. MEN… jeg har besluttet mig for at være åben over for nye ting. Sjovt nok, kan jeg vældig godt lide denne version. Hvorfor ved jeg ikke, men måske det hænger sammen med at den ikke er lige så fed og sød som almindelig risalamande.

Ingredienser (Ca. 4 Pers.):

  • 3/4 dl Chiafrø
  • 1 1/2 dl skummetmælk
  • 1 dl skyr
  • 1/2 tsk. stevia sød
  • 1/2 tsk. Usødet Vaniljepulver
  • 1 dl Cremefine til piskning 19%
  • 40 g Mandler
  • Evt. Lidt mandelesens

Hindbærsauce:

  • 300 g Frosne hindbær
  • 1/2 tsk usødet Vaniljepulver

Topping:

  • Lidt hakkede mandler
  • Evt. Lidt friske hindbær

Fremgangsmåde:

Læg Chiafrøene i blød i en en skål, med mælk, skyr, Stevia og vanilje. Lad dem suge væsken i minimum 20 minutter. Imens chiafrøene ligger i blød, kan du piske cremefinen stiv, og hakke mandlerne. Vend den piskede cremefine i grøden, sammen med mandlerne. Hvis grøden bliver for tyk, kan du røre lidt ekstra mælk i.

Kom de frosne hindbær i en lille kasserolle, og kog dem op, sammen med Vaniljepulver. Server grøden toppet med hindbærsauce og hakkede mandler. Du kan eventuelt også komme lidt friske hindbær på toppen.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.