Omelet

Omelet er for mig en klassisk weekends morgenmad, men den fungere også på en hverdag, hvis du bare klargøre ingredienserne aftenen inden. det bedste er næsten at der er et hav af muligheder for hvad du kan putte i, og med lidt notifikationer, kan den også gøres til et rigtig godt aftenmåltid. Her kommer to opskrifter på henholdsvis en slanke udgave, og en almindelig sund morgenmad til dem der ikke er på slankekur.

Ingredienser (slankeopskrift: 1. Pers.)

  • 1 Æg
  • 3 Æggehvider (svare til 2 bæger)
  • Salt og Peber
  • Olivenolie til stegning
  • EVT. Grønt efter eget valg

Ingredienser (Sund morgenmad: 1. Pers.)

  • 3 Æg
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • EVT. Grønt efter eget valg

OBS: Jeg bruger Olivenolie på sprayflaske fra bodylab, for at mindske mængden af olie mest muligt. Det kan du selvfølgelig gøre som du vil, men jeg ved ikke noget være end at få serveret en alt for olieret æg. Jeg foretrække min æg forholdsvis tør. Du kan købe olivenolie på sprayflaske HER!
(Jeg tjener ingen penge på at reklamere for bodylab, men føler mig altid meget inspireret af deres produkter)

Fremgangsmåde:

Pisk æg, æggehvider, salt og peber sammen i en skål. Tilset gerne flere krydderier, hvis du har lyst. Varm en pande op med lidt olivenolie, og kom eventuelt lidt grønt på. Jeg elsker eksempelvis at putte broccoli i min omelet. Held æggemassen ud over panden, og lad den fordele sig jævnt. når æggemassen har fordelt sig, kommer jeg gerne tomat- og squash skiver på toppen. Kom eventuelt et låg på panden, hvis du har et der passer, og lad omeletten stå til den er færdig.

Tip: Server omeletten med kalkunbacon og salat eller grøntsager til.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.