Julesalat

I forbindelse med en julefrokost, blev jeg spurgt, om jeg ville stå for salaten. Det ville jeg selvfølgelig gerne, men en helt almindelig grøn salat virkede alligevel for kedelig til en julefrokost. Jeg ville rigtig gerne give den et tvist, så den virkede mere julet, og hvilken bedre måde, end at tilføje nogle røde farver?

Ingredienser:

  • Ca. 200 g Grønkål
  • 100 – 200 g Granatæblekerner
  • 2 Rødbeder
    • Prøv også med bolsjebeder
  • 1-2 Avokadoer
  • 2 Grapefrugter
  • Brombær
  • Valnødder

EVT:

  • Honning
  • lidt Smør

Dressing: Citronsaft og Acaciehonning

Fremgangsmåde:

Snit grønkålen og “maser” den eventuelt lidt, så den frigiver lidt væske. For nemhedens skyld kan du også køben en pose grønkål der allerede er snittet. Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver, og put dem i en skål sammen med grønkålen. Drys granatæblekernerne i salaten. Skær avokadoen ud i skiver, og tilføj den til salaten. Skræl grapefrugten og sørg for at alle kærnerne er væk, skær den eventuelt ud i mindre, mundrette stykker. Rist eventuelt valnødderne i lidt smør og honning, og lad dem køle af, inden de puttes i salaten. Pynt salaten med lidt brombær på toppen.

Hæld eventuelt citronsaft og acaciehonning over salaten som dressing, hvis du er til det.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.