Kyllingsuppe med savojkål

Denne suppe er virkelig lækker, og smager endnu bedre dagen efter. Jeg laver gerne en kæmpe portion, som jeg enten spiser af i et par dage, eller fryser ned, så jeg har til en dag jeg ikke magter at lave mad. Jeg spiser den gerne når jeg er syg, og har ondt i halsen, da den både lindre, og indeholder en masse antioxidanter, som er godt for immunforsvaret. Måske det er indbildning, men jeg føler at den her suppe hjælper mig med at blive rask hurtigere.

Kog Kyllingen:

Ingredienser (4-6 Pers.):

  • 1 stor Kylling (1,5-2 kg.)
  • Ca. 2 liter Vand
  • 1 Gulerod
  • 1 Porre
  • evt. en skive selleri
  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stykke Ingefær
  • lidt Salt

Krydderipakke:

  • 1 kvist timian
  • 2 nelliker
  • 15 peberkorn
  • Et par Laurbærblade
  • lidt frisk Persille

Fremgangsmåde:

Kom kyllingen i en gryde og overhæld med koldt vand. Skær grøntsagerne groft og kom ved. De skal kun give smag til suppen, så du skal ikke bekymre dig om at skære dem i mundrette stykker. Lav en krydderipakke med et kaffefilter. Du kan binde den til med lidt madsnor. Hvis du føler dig doven som jeg nogle gange gør, kan du også putte det direkte i vandet, men det er lidt nemmere at sortere fra efterfølgende, hvis du laver en krydderipakke. Bring langsomt kyllingen i kog, og lad den skælve i 1-1,5 time.

Når kyllingen er færdig, tager du den op af gryden, med en hulske, og lader den køle af. Si suppen over i en stor skål, og smid grøntsagerne ud. Når kyllingen er kølet af, kan du pille kødet af og dele det ud i mindre stykker.

Lav suppen:

Hvis ikke du føler at tiden er til at koge en hel kylling, kan du bruge kyllingbrystfileter. Skær dem blot i strimler, og følg opskriften som ellers. Der skal bruges Ca. 600 g kyllingfilet til 4 personer. Grunden til at jeg vælger at lave en hel kylling, er at jeg syntes det giver mere smag og næring til min mad.

Ingredienser (4-6 Pers.):

  • 3 Løg
  • 1 God stærk chili
  • 900 g Savojkål
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Karry
  • 6 fed Hvidløg
  • 180 g Perlebyg
  • Suppen fra kyllingen, eller 2 liter vand
  • 2 Hønseboullionterninger
  • Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Skær løg, chili og savojkål i tynde strimler, så det er klar når du skal bruge det. Pil også hvidløgene, så de ligger klar.

Hvis du bruger kyllingbrystfilet, så brun det i olien, med karry. Tag kyllingen op, og præs hvidløg ned i karryolien og svits det et minuts tid. Tilsæt nu grøntsager, perlebyg, suppevand og bouillonterninger. Lad suppen koge i 20 minutter og kom kødet tilbage i gryden. smag til med salt og peber. lad suppen koge yderligere 10-15 min.

Nyd din varme suppe, eller lad den køle ned, og frys den til en anden dag. 🙏🏻

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.