Agurkesalat og agurkerelish

Mange af os er rigtig glade for agurkesalat, og det er da virkelig også lækkert. Det er også virkelig nemt at lave selv. Problemet med den klassiske agurkesalat er bar, at den er fyldt med sukker, og det går altså ikke hvis man har sukkersyge, eller er på KISS-kost. Her kommer derfor en løsning, som jeg selv syntes er ret genial.

Agurkesalat

Ingredienser (1 portion.):

  • 2 Agurker
  • 4 dl Eddike
  • 2 1/2 dl Vand
  • 4 spsk. Sukrin gold
  • 2 spsk. Salt
  • 1 tsk. Peber

Fremgangsmåde:

Skær agurkerne i tynde skiver, og pres så meget væde ud af dem som muligt. Bland de øvrige ingredienser godt sammen i en skål, og kom de fintskårnes agurker i. Hæld det hele op i et syltetøjsglas eller lignende, og stil det i køleskabet. Agurkerne er klar til servering dagen efter.

Agurkerelish

Hvis man ved hvordan man laver agurkesalat, kan man også rimelig nemt lave en agurkerelish, sim jo dybest set er det samme. I stedet for at skære agurken i skiver, river man den bare i mindre stykker.

Ingredienser (1 portion.):

  • 2 Agurker
  • 1 Rødløg
  • 4 dl Eddike
  • 2 1/2 dl Vand
  • 4 spsk. Sukrin gold
  • 2 spsk. Salt
  • 1 tsk. Peber

Fremgangsmåde:

Riv agurkerne på et rivejern, og pres så meget væde ud af dem som muligt. Hak løget fint i tern. Bland de øvrige ingredienser godt sammen i en skål, og kom agurker og løg i. Hæld det hele op i et syltetøjsglas eller lignende, og stil det i køleskabet. Agurkerelishen er klar til servering dagen efter.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.