Blomkålsmos

Jeg har altid elsket kartoffelmos, og hvis jeg kunne, tror jeg næsten jeg ville leve af det. Jeg ville nok i hvert fald spise det til alt. Efter vi kom på KISS-kost, har jeg derfor savnet det ekstremt meget, og nej, blomkålsmos er ikke det samme, og det bliver det aldrig. MEN… Selv om det ikke er kartoffelmos, er det faktisk stadig ret godt, og holder også afsavnet til kartoffelmosen lidt på afstand, så jeg kan følge min kost.

Ingredienser (2 Pers.):

  • 1 Blomkålshoved
  • Smør efter temperament
    – Jeg syntes en smør med salt smager bedst her, men du kan også bruge en ude, eller du kan bruge margarine.
  • Kifir
    – Du kan selvfølgelig bruge lige den mælk du syntes er bedst, jeg havde bare lidt kefir stående jeg tænkte ville være godt i min mos.
  • Salt
  • Evt. lidt Gulerod eller Broccoli

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen ud i små stykker, og brug også gerne noget af stilken. Damp blomkålen i Ca. 20-30 minutter. Når blomkålen er mør, putter du den op i en skål, med de øvrige ingredienser. Mos det hele sammen, med en el-pisker eller stavblender, alt efter hvor lænd du ønsker den skal være.

Tip: Prøv eventuelt at tilføje lidt Gulerod eller broccoli, for variation og farve.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.