Orientalsk Perlebyg på den Grønne måde.

Er der noget jeg elsker, så er det tilbehør der kan justeres på alle mulige måder, alt efter hvad jeg har tænkt mig at serveres det til. Lige for tiden er jeg helt pjattet med denne opskrift på Orientalsk perlebyg. I denne version er den krydret med Karry, spidskommen og chili, men jeg elsker den også med Paprika og chili. Er man ikke så vild med chili, kan det sagtens udelades, hvilket også gælder for mange af de resterende ingredienser. Alt efter hvilket kød jeg servere den til, kan jeg også finde på at skifte bouilonterningen ud med okse i stedet for grønsag. Derudover kan alle grøntsager erstattes efter ønsker og præference, eller de kan helt udelades. Jeg elsker dog at putte så meget grønt i jeg overhovedet kan komme i tanke om. Kun fantasien sætter grænserne. Jeg har skrevet at der er til fire personer, men vi har altså ALTID rester, og dem tager jeg gerne med i madpakken dagen efter.

Orientalsk perlebyg, serveret til Skinkesnitzel og salat.

Ingredienser (4. pers.)

  • salt & peber
  • 1 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 dl Perlebyg
  • 4 store gulerødder
  • 1 broccoli
  • 1 chili efter eget valg
    (her har jeg valgt Habanero)
  • 1 grønsagsbouillonterning
  • 4 friskhakkede forårsløg

Fremgangsmåde:

Kog Perlebyggen med lidt salt og en bouillonterning, Ca. 40 min. Mens perlebyggen koger, forbereder du grønsagerne. Hak løg og hvidløg fint, eller riv det på et rivejern. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern og skær broccolien i små stykker. Hak forårsløgne og stil dem til side til senere.

Gør en pande klar med lidt olie, Karry, og spiskommen. Svits løg, hvidløg og chili i olien, og tilsæt de kogte perlebyg. Rør omhyggeligt, og tilsæt så Gulerødder og broccoli. Lad retten simre lidt, og smag til med salt og peber. Hvis panden bliver lidt tør, kan du med fordel tilsætte en smule vand, så ikke retten brænder på.

Hæld retten over i en skål, og tilsæt de friske forårsløg.

Tip: En god hjemmelavet dilddressing går rigtig godt sammen med Orientalsk perlebyg.
Server til et godt stykke kød, og eventuelt lidt salat, hvid du da ikke har fået grønt nok. ;-P

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.