Stegte grøntsager

Stegte grøntsager er virkelig nemt og lækkert tilbehør, som passer til utrolig mange ting. Ved blot at ændre et par enkelte ingredienser og krydderier, kan du få det til at passe til næsten hvad som helst. Jeg laver aldrig Stægte grønsager på præcist samme måde hver gang, og det afhænger meget af mit humør, hvad jeg putter i. Her er blot en af de mange måder at gøre det på.

Ingredienser (2 Pers.):

  • 1 Snittet Løg
  • 4 Fed Hvidløg, finthakket
  • 1 Chili, fintskåret
  • 1/2 Broccolihoved, delt i mindre buketter
  • 1/2 Blomkål, delt i mindre buketter
  • 1 Gulerod i tynde strimler
  • 1 bakke Cherrytomater
  • List olie og smør
  • Salt og Peber
  • Lidt Muskatnød
  • Evt. Lidt svampe

Fremgangsmåde:

Start med at skære grøntsagerne ud, så de er klar til at putte på panden.

Find en stor pande/grillpande eller en wok frem til grøntsagerne. Start med at svitse løg, hvidløg og chili. Kom eventuelt også lidt svampe på panden. Tilsæt så de grove grøntsager som broccoli, blomkål, og gulerod. Begynd at krydre blandingen med salt peber og muskat. Når det hele virker til snart at være færdig, kan du komme cherrytomaterne på. Pas på at de ikke bliver for varme og smattet.

Hvor lang tid det skal have, afhænger af hvordan du bedst kan li det. jeg kan godt lide mine grøntsager med lidt bid i. Særligt mine gulerødder er jeg lidt påpasselig med, da de efter min mening bliver for søde, hvis de får for meget.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.