Slut med KISS-kost?

For precist et år og én dag siden, skrev jeg et blogindlæg omkring KISS-kost (Klinisk InSulinSænkende Kost). Her fortalte jeg hvordan jeg var støt på KISS-kost i forbindelse med, at min mand og jeg var kommet i fertilitetsbehandling. Du kan læse, eller genlæse blogindlæget HER!

Da vi besluttede os for at gå all in på KISS-kost, var det fordi vi blev tilbudt en ganske særlig form for behandling, som var vores eneste mulighed for at få et barn, der var 100% vores biologisk set. Det er klart, at når man får at vide, at man kun har denne ene chance, så vil man sætte alt ind på at det skal lykkes! Det er jo ens største drøm der afhænger af det. Desværre kom denne drøm til en brat, og brutal afslutning for snart 3 uger siden. Vi havde en aftale med klinikken om, at jeg skulle ind og have sat æg tilbage, og det skulle så være startskudet på den længe ventede graviditet. Kl 8 om morgenen blev jeg ringet op af en læge fra afdelingen, der skulle fortælle mig hvor mange æg der var blevet befrugtet, og hvor fint et æg jeg skulle have lagt op. Eller det troede jeg da at hun skulle fortælle mig. I stedet fik jeg at vide, at alle vores æg var enten døde, eller havde udviklet sig forkert, og jeg derfor ikke skulle komme. Dermed sluttede altså næsten to års kamp, uden det ønskede resultat.

Vi har selvfølgelig hele tiden været klar over at behandlingen ville slutte på et tidspunkt, om det så var med det ene eller det andet resultat. Med behandlingens afslutning kommer vi også til igen, at skulle tage kosten op til overvejelse. Der skal ikke være nogen tvivl om, at har været en striks kost, og at det til tider har været svært at holde kosten. Specielt når man har været ude og spise, eller på besøg hos familen. Omvendt har det på mange måder også været godt for os, og for mit eget vedkommende har jeg haft det meget bedere i min krop siden vi startede på KISS-kost.

Efter at have snakket det lidt igennem her hjemme, er vi blevet enige om, at vi officielt er færdige med KISS-kost. Dog vil vi gerne bevare den sunde tendens, og blive ved med at spise de samme store mængder grønt. I forhold til sukkeret, er vi ikke helt enige her hjemme. Selv ville jeg helst helt undgå at få sukker ind i huset igen, og jeg nægter også at bruge det i min madlavning. Min mand vil derimod gerne have sig lidt sukker, specielt til hans te og kaffe. Jeg har derfor været nødsaget til at købe en lille pose rørsukker hjem til ham.

I praksis er der i virkeligheden ikke så meget der har ændret sig. Faktisk spiser vi mere eller mindre det samme som på KISS-kost, men har fjernet diverse restriktioner i forhold til brød og frugt. Derudover har vi genindført kartofler i huset, og der er i indkøbt pasta til min mand. Sidst men ikke mindst kan vi igen tillade os at spise et stykke kage eller lidt slik når vi er til familiefødselsdag.

Det at vi ikke længere er på KISS-kost, kommer selvfølgelig også til at have betydning for de opskrifter der fremover kommer på bloggen her. Selvfølgelig bliver det stadig sund og nærende mad, uden sukker i, men der sniger sig nu nok alligevel nogle flere kulhydrater ind i opskrifterne.

Selv om ændringerne i kosten måske ikke virker så store, så føles det alligevel som en stor ændring for mig. Det er jo trods alt en livsstil man har bygget op gennem nogle år nu. En ting er nu helt sikkert. Det bliver rart at slappe lidt af i forhold til kosten, og ikke være så fanatisk.

Fortsat god søndag der ude! 😉

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.