Spilledag, og madlavning til 6 store drenge.

I den her uge, har jeg desværre ligget syg, det meste af ugen. Jeg har derfor ikke fået skrevet det indlæg jeg først havde planlagt. Da jeg heller ikke rigtig har kunne træne, har jeg naturligvis heller ikke kunne tage de billeder, jeg skulle bruge til indlægget. Når man nu ikke kan træne som man plejer, skal man selvfølgelig også tænke over, at man ikke bruger lige så mange kalorier som normalt. Derfor skal man også spise lidt mindre. det har jeg derfor været meget opmærksom på i denne uge.

I går skulle jeg så holde spilledag for mine brødre. Til dem der ikke ved det, så har jeg altså 5 brødre, som alle er glade for mad. Når de kommer på besøg, skal der derfor gang i de store gryder. Det nytter heller ikke noget at diske op med en lille skallet salat. Der skal altså noget kød på bordet, og rigeligt af det! Trods det, behøver maden dog ikke at være usund! Faktisk var det meget vigtigt for mig at få lavet noget der var sundt, og passede ind i min uge, med mindre træning, samtidig med at det skulle mætte mine brødre og min mand.

Et par dagen inden de kom, havde jeg selvfølgelig lagt hoved lidt i blød, for at finde ud af hvad jeg skulle servere for dem. Da jeg kiggede ned i min fryser, fandt jeg 3 fine svinemørbrad, og mine tanker faldt på en mørbradgryde, som jeg har en rigtig fin opskrift på, her på siden. I en mørbradgryde kunne jeg jo både tilføje bacon og pølser. Med en ret der både indeholder pølser og bacon, kan man umuligt gå fejl, med 6 mænd i huset. Dog valgte jeg at ændre lidt på den, så næsten alt grønt blev serveret ved siden af, og kalkunbaconen blev i dagens anledning, skiftet ud med almindelig bacon. 😉

Der er selvfølgelig mange måder man kan gøre en ret lidt sundere, uden at gå på kompromis med selve retten. I stedet for at jævne min sovs med almindelig fløde, valgte jeg for eksempel at bruge det gode fødealternativ fra Oma, da det kun er på 4% fedt, og på den måde minimere fedtindholdet lidt. Som tilbehør valgte jeg både at servere perlebyg, og blomkålsris. Selv ville jeg helst have en blanding af blomkålsris og perlebyg, men jeg var også klar over, at mine brødre med stor sandsynlighed ikke ville spise blomkålsris. For at minimere kulhydraterne, og øge indtage af grøntsager, kan der serveres alle mulige former for grøntsager ved siden af. Da jeg lå inde med en del Broccoli i fryseren, faldt valget naturligvis på broccoli. På den måde fik jeg en rigtig dejlig og kødfuldt ret, der faldt i rigtig god jord hos mine brødre, samtid med at jeg ikke skulle gå på kompromis med min egen mad. Det bedste af det hele var, at jeg kunne lave den dagen i forvejen, og så bare varme den når vi skulle spise. På den måde kunne jeg også bruge mere tid på at spille med mine brødre, frem for at stå i køkkenet. Jeg har selvfølgelig også, som sædvanligt, lavet langt mere mad end vi kunne spise. Det er nemlig en rigtig god ret til nedfrysning, og så kan vi jo glæde os til at spise den en anden dag! 😜

Er du interesseret i opskriften, kan du finde den HER!

Mine brødre kom hjem til os allerede kl 10, så vi havde næsten hele dagen til at spille. Der blev både spillet lidt forskellige spil på Playstation, på min Wii U og brætspil. Af brætspil, blev der spillet “Pokemon monopoly”, og “HINT”. Til dem der ikke kender spillet HINT, vil jeg anbefale at man checker det ud. Det er et alle tiders selskabsspil, som vi har haft meget sjov ud af, ved flere lejligheder! På min Wii U, blev der holdt turnering i mariokart. Der var fart over feltet, og kamp stregen og vi havde mange gode grin gennem dagen. Det var i det hele taget en fantastisk dag og en rigtig dejlig måde at bruge en lørdag med sine søskende!

Jeg håber at i der ude også har haft en fantastisk weekend og ønsker jer en rigtig dejlig uge! 🙏🏻❤️

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.