Store bededagsferie, med varme hveder.

ENDELIG blev det store bededagsferie! Den har været længe ventet. Mest fordi jeg sidste weekend var på personaleweekend, sammen med mine kollegaer. Det var som egentlig en rigtig god weekend, med et godt indhold, men man får jo ikke helt koblet fra, og slappet af, som man plejer. Personaleweekenden kom også lige oven i, at min mand og jeg startede et nyt forløb op i fertilitetsbehandling, og derfor ligger ens hovedfokus jo på det.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk glemt at det var storebededagsferie. Jeg havde selvfølgelig lagt mærke til at jeg havde en ekstra fridag og til weekenden, men jeg havde ikke lige tænkt over at det var på grund af store bededag. Derfor havde jeg heller ikke skænket det en tanke, at jeg skulle bage hveder. Derfor havde jeg heller ikke fået kigget på opskrifter. Det betød, at jeg torsdag fik meget travlt med at undersøge mine muligheder for at lave KISS-kost venlige hveder, og handle ind til dem.

Jeg endte med at finde frem med to opskrifter. Den ene er lidt mere KISS-kost venlig end den anden. Som det madøre jeg er, lavede jeg selvfølgelig begge opskrifter. Den første opskrift har jeg valgt at kalde varme hveder. Det er en LCHF udgave, lavet helt uden mel, og derfor også ganske velegnet til KISS-kost. Den anden opskrift har jeg kaldt Grove hveder, og indeholder blandt andet kamutmel. Opskriften overholder ikke helt reglerne for KISS-kost, men til gengæld er den bare lidt mere tilfredsstillende, i det den minder mere om rigtig bød. Du kan finde opskrifterne her:

Det er selvfølgelig lidt sent at smide opskrifter på hveder op, når nu store bededag allerede er ved at være slut. Der er dog ikke nogen der siger, at man ikke må bage dem på andre dage end store bededag. I værste fald, så er der i hvert fald styr på opskrifterene til næste år! 🙈

Når jeg nu alligevel var i gang med at bage, kunne jeg jo lige så godt også lave kanelsnegle. Dem skal vi have med os Lørdag, hvor vi har planer op at tage i Odense ZOO. Kanelsneglene er lavet af en færdigblanding, jeg har købt på Rawfoodshop.dk. De smager efter min mening ganske glimrende, meeen… Jeg kunne godt have brugt lidt mere kanelfyld. Det kan man heldigvis nemt justere til en anden gang, ved bare at blande lidt ekstra kanel og sukrin, sammen med noget smør.

Ud over bagning, og en til i Odense ZOO, skal der helst ske så lidt som overhovedet muligt i den her weekend! Populært sagt, så har vi brug for alvor brug for tøffetid.

Jeg håber at alle der ude har haft en lige så dejlig store bededag som os, og ønsker en fortsat god store bededagsferie! ❤️

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.