Uddannelsesstart og overraskende ustresset weekend

I den her weekend er jeg langt om længe startet på min uddannelse til Personlig træner. Det første forløb jeg skal igennem, hedder Anatomi og fysiologi. At tage en uddannelse som personlig træner, er noget jeg har snakket om og set frem til længe. Jeg har i lang tid ønsket at tage uddannelsen, men da jeg endelig fik meldt mig til, blev jeg pludselig grebet af panik og stress. Nu var det alvor og ikke bare snak. Selv undervisningen foregår på Frederiksberg, i København, hvilket jo betyder at jeg har en lidt lang køretur. Selvom jeg virkelig gerne vil den her uddannelse, slog det mig pludselig hvor meget jeg havde at se til. Jeg skal jo stadig passe mit fuldtidsjob, og jeg har også mit fritidsjob i House of pole. Derudover har jeg selvfølgelig min egen træning, og jeg vil jo også gerne kunne se min mand og vores dyr lidt. Men hvordan balancere man alt det, uden at blive alt for stresset, og uden at gå på kompromis med sin uddannelse? Man skulle jo nødigt forspilde sin chance, og smide en masse penge ud af vinduet.

En nødvendig beslutning

Grundet mit fuldtidsarbejde, har jeg været nødsaget til at ligge min uddannelse i weekenden. Som for de fleste andre, så er weekenden som regel der hvor jeg sover længe, stresser af, og får ladet op. Tanken om at skulle stå tidlig op hver weekend, for at køre til København til undervisning og køre den lange vej hjem igen var næsten uudholdelig for mig. Derfor stod valget mellem at finde mig i at køre de mange kilometer hver weekend, eller finde et sted tætter på, hvor jeg kunne overnatte. Jeg har valgt sidstnævnte, og for at gøre det hele endnu nemmer, tog jeg afsted allerede fredag efter arbejde.

Det er selvfølgelig hårdt at skulle være væk fra sit hjem hver weekend, men alternativet var at være for træt, stresset og udmattet til hverken at få noget ud af min uddannelse, eller have overskud til min mand og dyr når jeg endelig er hjemme. Ved at sove tættere på kan jeg få mere søvn, og mere tid til at læse.

Min første weekend væk hjemfra

Som sagt, så er det første modul jeg skal igennem, Anatomi og fysiologi. Et emne jeg altid har syntes var lidt svært, og derfor er jeg også lidt nervøs for forløbet. I den her weekend skulle vi have om Kredsløbet, Muskelfysiologi og Nervesystemet. Jeg må indrømme at jeg panikkede en lille smule, da jeg så undervisnings planen for weekenden, og måske endnu mere, da jeg begyndte at læse op. Der er utrolig mange begreber at holde styr på, og på forholdsvis kort tid.

For at kunne håndter panikken omkring selve pensum, følte jeg at jeg var nød til at have styr på alle de ydre faktorer omkring min weekend. på den måde, kunne jeg måske skabe lidt mere ro omkring mig selv. Derfor begyndte jeg allerede sidste weekend, mentalt at forberede mig på at jeg skulle afsted i den her weekend. Jeg begyndte på en pakkeliste, fandt ud af hvordan jeg kom rundt med bus og tog, og kiggede alle de papirer igennem jeg har fået tilsendt fra uddannelsen. Det kan måske lyde af lidt meget for nogen, men jeg fungere bare ikke særlig godt hvis ikke jeg ved præcist hvad der skal ske.

Uanset hvor meget man planlægger, så er der bare ting man ikke kan forberede sig på. Derfor har jeg været lidt oppe og køre hele ugen. Da endelig jeg nåede til fredag, gik det dog alligevel meget godt. Ja jeg havde da glemt et par småting i farten, men i det store hele havde jeg styr på tingene. Lørdag morgen følte jeg mig klar til min første dag, og var spændt på hvor godt jeg kunne følge med i undervisningen. Det viste sig hurtigt, at jeg måske ikke var helt så lost som jeg troede. I hvert fald forstod jeg mere af det, end jeg havde troet, og alle de andre på mit hold, syntes selvfølgelig også at det var svært. Søndag gik også okay, men man jeg var da lidt bombet i hovedet efter lørdagens informations bombardement, men alt i alt er jeg ret fortrykningfuld på nuværende tidspunkt.

Overraskende meget tid til mig selv.

Da undervisningen kun foregik mellem kl 9.00 – 15:00, og jeg havde valgt at overnatte tæt på, havde jeg pludselig meget mere tid til at repetere efter undervisningen lørdag, samt læse op til søndag, og da jeg var færdig med det, slog det mig pludselig at jeg var alene. Der var ingen, hverken mennesker eller dyr der krævede min opmærksomhed, og jeg havde pludselig tid til at læse nogle af de ting jeg aldrig har tid til, samt at få lavet lidt her på bloggen. Derfor er der faktisk sket det magiske, at jeg har fået lagt en lækker opskrift på Quesadilla op, her på bloggen. Du kan finde opskriften HER!

Selv om jeg ikke rigtig har holdt weekend, føler jeg mig faktisk overraskende frisk, og jeg er spændt på hvor længe det holder! Jeg glæder mig i hvert fald allerede til i næste uge hvor det bliver tid til at gå mere i dybden med anatomi delen.

Jeg håber at i alle der ude har haft en fantastisk weekend, og er klar til at gå en ny uge i møde! 🙏🏻❤️

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.