Yoga burn total body challenge

Som jeg skrev i sidste uge, så har jeg købt nogle forskellige yoga programmer fra yoga burn. Noget af det har jeg allerede gennemført, og det resterende glæder jeg mig helt vildt til. I det her blogindlæg skal det handle om yoga burn total body challenge, som er en 12 ugers lang challenge.

Hvis jeg lige skal beskrive hvad yoga burn total body challenge er, så vil jeg beskrive det som en unik fitness program, der hjælper med at stramme op, opnå større smigdidhed, tone musklerne, og forme hele kroppen, mens man forbrænder fedt. Selve træningen bygger på extension træning, og foregår med træningselastik. Flere af øvelserne er designet til at træne flere muskelgrupper på en gang, og det er heri at effektiviteten af denne form for træning opstår. Tanken bag programmet er, at man skal kunne få det samme ud af denne form for yoga, som man ville få ved en traditionel træning, så man ikke behøver at skulle finde tid til træning, ud over sin yogatræning. Igennem programmet, bliver man introduceret til forskellige yoga øvelser, som der løbende bliver bygget videre på, jo længere hen man kommer. Alle videoerne vare 15 minutter, hvilket gør det nemt at tilpasse sin træning til en travl hverdag.

Hvert træningsprogram er delt op i tre faser:

 1. Extension rehearsal training: Opvarmning med øvelser der ligner de øvelser du skal til at lave i din exstension træning. Ved at bruge øvelser der ligner dem du skal til at lave, forbereder du din krop bedst muligt til det der skal til at ske, og du får varmet de muskler op, som du rent faktisk skal bruge.
 2. Extension training: 8 Minutters trænings sekvens, basseret på extension træning. Under denne del af træningen inkorporeres trænings elastikken i de forskellige yoga øvelser. De forskellige øvelser søger at aktivere så mange muskelgrupper som muligt, for at effektivisere træningen mest muligt.
 3. Metabolic sequencing: I den sidste del af træningen øges tempoet en smule, for at sætte pulsen, og fedtforbrændningen i vejret. Kroppen er på dette tidspunkt gennemvarm efter den første del af træningen, hvilket giver øget bevægelighed og smidighed. Det bliver udnyttet med store fuld krops bevægelser. Øvelser der er designet til at frigive spændinger i kroppen, og eleminere ømhed i musklerne, i de følgende dage.

Hvis du gerne vil følge programmet 100 procent som det er tænkt, vil du dog være nød til at sætte lidt mere tid af, end blot 15 min, pr. træning. Programmet er tænkt sådan, at man træner tre gange om uge. Der er én træningvide om uge, Af 15 minutters varighed. På den første dag, træner man kun de 15 minutter, derefter holder man en hviledag, og på anden træningsdag træner man i 30 minutter. Det vil altså sige, at man laver samme video to gange i træk. Herefter holder man endnu en hviledag, og på den tredje træningsdag, træner man i 45 minutter. Man gentager altså denne gang videoen tre gange! Ugen efter har man en ny træningsvideo, hvor man følger samme system.

Min oplevelse af yoga udfordringen

Når man køber programmerne fra yogaburn, får man både en fysisk og en digital udgave. Det betyder at man kan gå i gang med at træne med det samme, hvilket er super dejligt. Desværre lå jeg syg da jeg købte mine yoga burn programmer, og kunne derfor ikke starte med det samme. I stedet brugte jeg lidt tid på at se noget af materialet igennem, så jeg vidste hvad jeg havde med at gøre, samt ligge en træningspas til når jeg var blevet rask. Det gjorde selvfølgelig at da jeg endelig skulle i gang med at træne, var jeg ved at sprænge af begejstring, og de første par uger trænede jeg faktisk mere end jeg havde planlagt. Det betød selvfølgelig også at jeg endte med at fuldføre før tid.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at jeg træner en del i forvejen, og måske netop derfor følte jeg ikke at den første måned var specielt udfordrende. Det betyder dog ikke at jeg ikke blev udfordret, for det gjorde jeg. Dog vil jeg sige at det der var mest udfordrende for mig, var min balance. Jeg troede egentlig at jeg havde en ret god balance, men det viste sig at der i den grad er plads til forbedring!

Rent styrkemæssige mærkede jeg også forbedringer gennem de 12 uger, men jeg måtte hele tiden vælge den sværeste udgave af hver øvelse, for at føle mig udfordret nok. Dertil skal også siges, at jeg jo ikke stoppede med al min anden træning, og det kan derfor være svært at sige hvor meget af mine fremskridt der stammede fra programmet her, og hvor meget der var på grund af den træning jeg allerede dyrkede. Når det så er sagt, så var jeg faktisk ret glad for denne form for “yoga”, idet man har blandet det bedste fra yogaen, med nogle gode exstention øvelser. På den måde har man fået en yoga form, der er lidt sjovere end den traditionelle yoga som man møde ude i fitnesscentrene.

Hvor vidt man føler sig udfordret gennem denne challenge, så tror jeg det er meget individuelt. Som med alle andre udfordringer, så vil det altid være et spørgsmål om hvilket niveau man selv er på, og hvor meget trænings erfaring man har. En ting man eventuelt kan gøre, for at gøre øvelserne lettere eller sværere, er at købe sine egne trænings elastikker, der passer til ens eget individuelle niveau. Der følger selvfølgelig en trænings elastik med når man køber programmet, men i nogle af øvelserne havde jeg stor glæde af at skifte den ud med en der var lidt strammere. Særligt nogle af ben-øvelserne. Andre vil måske have glæde af at skifte til en lettere elastik. Selv købte jeg en 3-pak, med tre forskellige elastikker, hos billig-fitness.dk.

Jeg havde en fest gennem hele programmet, og nød hvert et sekund af det. Alene af den grund, kan jeg varmt anbefale det. Dog vil jeg sige, at hvis man har nogen som helst problemer med sine knæ, så skal man være ekstra forsigtig, og opmærksom, når man laver nogle af øvelserne. Som i måske ved, så er jeg hyrpermobil, og jeg kunne bestemt mærke det i knæene under nogle af øvelserne i dette program. Så vær opmærksom på at lave øvelserne korrekt, og hold lidt igen, hvis det gør ondt i knæene.

Hvis man er en garvet yogaudøver, vil jeg dog ikke anbefale yoga burn. Yoga burn er helt klart for os nybegyndere, inden for yogaens verden.

Bonusser ved køb af yoga burn total body challenge:

Sammen med udfordringen kommer blandt andet et firer ugers trænings program, som man kan følge når man har gennemført selve udfordringen: “yoga burn total body challenge final four”. Selv syntes jeg at det er rigtig rart at få nogle træningsprogrammer, man kan lave efterfølgende, så man får mulighed for rent faktisk at bruge det man har lær, og trænet sig op til gennem udfordringen. Det ville være så ærgerligt, bare at sætte dvd’sættet ind på en hylde, og glemme alt om det igen, for så bare at gentage udfordringen om et års tid når man får gravet den frem igen. Her kommer lige et lille overblik over hvad man får med af ekstramateriale, når man køber Yoga burn total body challange:

 • Total body band bournout: En lille HIIT-træning der indkorroeporer træningselastiken. Denne lille trænings sekvens er designet til at booste forbrændingen, og er god som en lille ekstra weekends træning, eller ekstra træning inden du skal i byen, eller til et arrangement, hvor du ved at du kommer til at spise flere kalorier end du plejer.
 • Yoga burn total body challenge final four: Et firer ugers træningsprogram, du kan følge når udfordringen er gennemført. Lige som i selve udfordringen er hver teæningsvideo 15 minutter lang, men som hovedregel bør man bestræbe sig på at træne 45 minutter, 3 gange om ugen.
  • Bendy band flexibility traning: En lækker lille smidighestdræning, der hjælper med at opnår større bevægelighed i muskler og led.

Andre blogindlæg omhandlende yoga burn:

Lignende indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

4 Kommentarer

 • SVAR

  Hej jeg ville lige høre hvor du har købt yoga burn dvd’erne. Jeg vil vildt gerne have dem købt

  • SVAR

   Hej Agata
   Det kan jeg godt forstå. De er også rigtig gode!
   Jeg har købt dem på https://yoga-burn.net/
   Jeg håber du bliver lige så glad for det som jeg er.
   God fornøjelse!

 • SVAR

  Hej Knirke, jeg ville lige forhøre mig med din erfaring af køb, af yogaburn programmet, ift. om du oplevede nogen problemer efter køb, da jeg har været inde og læse på anmeldelser på trustpilot, som ikke er de bedste. Var der noget som du var særligt opmærksom på?

  • SVAR

   Hej Lærke
   Først og fremmest tak fordi du læser med! <3
   Hvad angår YogaBurn, skal du slf. være opmærksom på at der kommer et forsendelsesgebyr. Derudover vil de jo rigtig gerne lave mersalg, så under vejs i bestillingen får man en masse forskellige tilbud smidt i hovedet. Dem skal du slf. bare takke nej til, medmindre du oprigtigt gerne vil ha det de tilbyder. MEN.. alle tilvalg har jo betydning for den samlede pris. Jeg har dog aldrig haft problemer med YogaBurn, og jeg har stort set bestilt alle programmer! XD Men Men men... man skal slf. altid huske at læse hvad man siger ja til, inden man bestiller. Så læs det med småt, og så burde der ikke være nogle problemer! 😉